files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Michalovciach štartuje Eurospan Cup 2010

Po veľmi úspešnom premiérovom ročníku juniorského tenisového turnaja Eurospan Cup sa môžu Michalovčania tešiť aj na jeho druhý ročník. Dejiskom budú dvorce tamojšieho teniscentra na Hviezdoslavovej ulici. Ako minulý rok, tak aj v teraz súťažia na tomto turnaji mladé tenisové nádeje do 16 rokov, a to nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia. Chlapci a dievčatá v ňom súperia o body do juniorského svetového rebríčka tak v dvojhrách  ako aj vo štvorhrách. Eurospan Cup 2010 začína kvalifikáciou v pondelok 12. 7. a končí v nedeľu 18. 7. finálovými zápasmi. Organizátori dúfajú, že sa turnaj vydarí a bude ešte úspešnejší ako jeho premiérový ročník.


Druhý ročník turnaja

Tenisové dvorce michalovského tenis centra E. T. T. A. ( bývalé dvorce Scorp ) zažijú tento týždeň už druhý ročník tenisového turnaja juniorov a junioriek Eurospan Cupu. Mladí tenisti budú súperiť vo dvojhrách, ako i štvorhrách. „Ide vlastne o tenisový turnaj juniorov a junioriek do 16 rokov. Mladé tenisové nádeje v ňom súperia o body do juniorského svetového rebríčka do 16 rokov,“ rozhovoril sa nám organizátor tohto podujatia Ing. Tibor Lešniak. Turnaj nie je finančné podložený, takže víťaz nezískava žiadnu finančnú odmenu. Treba však podotknúť, že na tomto turnaji vôbec nejde o „fazuľky“, pretože za každé kolo, ktoré hráč uhrá, získa body do svetového tenisového rebríčka do 16 rokov. „Víťazi celého turnaja tak u chlapcov, ako i dievčat si pripíšu do svetového tenisového rebríčka až 120 bodov,“  dodal  Lešniak. Takisto víťazi, ale aj účastníci finále dvojhier a štvorhier získajú od generálneho sponzora turnaja vecné ceny. Generálnym sponzorom turnaja je firma Eurospan, ktorá sa finančne podieľa na tomto turnaji už druhý rok. Eurospan Cup 2010 sa začína kvalifikáciou v pondelok. Ňou sa budú predierať hlavne hráči či hráčky, ktorí sa nedostali do hlavnej súťaže. „V hlavnej súťaži, ktorá začína v stredu, sa zúčastní 32 chlapcov a dievčat“, opísal nám pravidlá nasadenia turnaja  Lešniak. Mladí tenisti v nej budú súperiť vo dvojhrách, či štvorhrách. Turnaj vyvrcholí v nedeľu finálovými zápasmi.
 
Turnaj aj s medzinárodnou účasťou

Na tomto turnaji sa zúčastňujú nielen hráči zo Slovenska, ale aj zo zahraničia. „Tento turnaj má medzinárodný charakter, pretože sa na ňom zúčastňujú hráči a hráčky z niekoľkých krajín,“ uviedol  Lešniak. „Na tomto turnaji sa tohto roku zúčastnia tenisové nádeje zo Slovenska, Francúzska, Ukrajiny, Česka, Maďarska, Ruska, Poľska a iných krajín,“  povedal nám T. Lešniak o účasti na tomto medzinárodnom tenisovom turnaji.

Príležitosť aj pre domáce nádeje

Eurospan Cup je organizovaný hlavne pre posilnenie tenisu v danom regióne. Na tomto turnaji dostanú príležitosť aj domáci hráči, či hráči, ktorí patria do tenisovej akadémie E. T. T. A. „Tento turnaj je pre nich obrovskou príležitosťou porovnať si svoju výkonnosť nielen so slovenskými nádejami, ale aj tenisovými talentami zo zahraničia“, zdôvodnil nám  Lešniak. Organizátor turnaja disponuje s tromi voľnými kartami, ktoré hodlá využiť. Jednu voľnu kartu má k dispozícii slovenský tenisový zväz a dve používa organizátor. Svoje želiezka v ohni majú aj samotní Michalovčania. „Na turnaji sa z nich zúčastnia v hlavnej súťaži Chrobákova či Maskaľ, no niekoľko talentov je aj v kvalifikácií a vôbec by som nebol prekvapený, keby sa ešte niekto prebojoval do hlavnej súťaže,“ povedal nám  Lešniak o šanciach domácich nádejí. Treba podotknúť, že hlavne Martina Chrobáková sa v dievčenskej časti turnaja môže dostať veľmi ďaleko.

                                        Peter Brendza



Uverejnené: 14.07.2010 14:22:26 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.