files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Veľký šláger – Dukla privíta v súboji o prvé miesto prešovských „tučniakov“

V druhej najvyššej hokejovej súťaži sa v tejto sezóne na prvej priečke striedajú hlavne tri tímy. Okrem Skalice sú to aj hráči HK Dukla Ingema Michalovce a Prešova. Práve Prešovčania sú momentálne na špici, keď majú na druhé Michalovce náskok jedného bodu. To však už po piatku platiť nemusí. Prešovskí „tučniaci“ totiž budú prvú pozíciu potvrdzovať v priamom súboji vo Vranove nad Topľou, teda prechodnom dejisku Michalovčanov. Kto teda bude tráviť Vianoce na prvom mieste? Rozhodne sa v piatok od 17.30 hod. vo Vranove nad Topľou!

Líšky z Ingemy sa na šláger 32. kola naladili vysokým víťazstvom v Trnave, kde zvíťazili 7:1. O svojom triumfe rozhodli už v prvej tretine, ktorú vyhrali 4:0. „Tréner nás nabádal, aby sme od začiatku hrali naplno. V minulom zápase v Trnave sme sa totiž trápili a zvíťazili až na samostatné nájazdy. Tentoraz sme body rozhodne stratiť nechceli. Pomohol nám výborný úvod, keď sme za sedem minút strelili tri góly a dostali sa tak na koňa. Bolo to dobré hlavne z toho dôvodu, že v Trnave sa nehrá ľahko. Dali sme rýchle góly, čím sme si poriadne uľahčili cestu za troma bodmi,“ skonštatoval na margo stredajšieho stretnutia útočník michalovskej Dukly František Poliaček.

Dvadsaťpäťročný kridelník sa na triumfe v „slovenskom Ríme“ podieľal troma gólmi, ku ktorým pridal aj jednu asistenciu. Tri presné zásahy ho vyniesli až na prvé miesto v poradí kanonierov, rovnakú pozíciu zastáva odchovanec mikulášskeho hokeja aj v tabuľke produktivity. „Klamal by som, keby som povedal, že ma to neteší. Určite som rád za svoju produktivitu, no ešte viac ma teší to, že moje góly pomohli tímu k trom bodom,“ podotýka František Poliaček, ktorý rovnakú pozíciu v tabuľke strelcov zastáva aj v druhej lige, kde hráva v rámci striedavého štartu za Martin. Mimochodom, v oboch súťažiach nastrieľal zatiaľ po dvadsať gólov.

Jeho presné zásahy budú Michalovčania potrebovať aj v piatkovom priamom súboji o prvé miesto v tabuľke, v ktorom privítajú Prešov. V zápase pôjde teda aj o to, kto bude sviatkovať na čele prvoligového pelotónu. „Je to pre nás určite výzva, aby sme išli do nového roka na čele tabuľky. Na Prešov strácame jeden bod, takže všetko máme vo svojich rukách. Určite dáme do toho všetko, aby sa nám to podarilo,“ uviedol michalovský útočník. Zemplínčanom sa ale proti „koňarom“ v tejto sezóne príliš nedarí. Z troch zápasov zaknihovali akurát jeden bod, za domácu prehru 2:3 po predĺžení. „Je na čase túto našu nepriaznivú bilanciu s nimi zmeniť. Bude to ale veľmi ťažké. Prešov totiž disponuje kvalitným mužstvom. Očakávam náročný duel nielen po fyzickej, ale aj po psychickej stránke. My do toho dáme všetko a verím, že po piatku budeme na prvom mieste,“ dodáva na záver František Poliaček.

Peter Brendza



Uverejnené: 21.12.2017 17:07:29 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.