files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ideálnym scenárom dvojnásobný postup, na Zemplín ho prilákali vysoké ambície

Obranné rady HK Dukla Ingema Michalovce na začiatku sezóny rozšíril aj Tomáš Rusina. Odchovancovi dolnokubínskeho hokeja, ktorý si dvakrát zahral aj na majstrovstvách sveta do 20 rokov, padla začiatkom septembra možnosť hrať v extraligovom Poprade a hneď na to s radosťou prijal ponuku ambiciózneho prvoligistu. S ním chce útočiť na najvyššie priečky a sezónu si predĺžiť čo najdlhšie. No a keďže o postup do prvej ligy bojuje aj s Martinom, kde pôsobí v rámci striedavého štartu, ideálnym scenárom by bolo radovať sa z postupu rovno dvakrát. Podarí sa mu to v tejto sezóne?

„Ja verím, že áno,“ smeje sa Tomáš Rusina. Dvadsaťtriročný bek posledné dve sezóny pôsobil práve v Martine. S ním vlani síce postúpil do semifinále Tipsportligy, no klub vzápätí dobehli ekonomické problémy, ktoré znamenali jeho koniec a pád martinského hokeja až do druhej ligy. „Ako to tam dopadlo, to už všetci vieme. Päť mesiacov som nevidel výplatu, nie to prémie za postup do semifinále. Je to škoda, pretože hokej tam diváci radi majú,“ vrátil sa Rusina ešte k lanskej sezóne a k odchodu tradičného extraligového účastníka z mapy najvyššej súťaže. Dvere pred martinským hokejom ale nezavrel úplne. V rámci striedavého štartu totiž pôsobí okrem Michaloviec aj v novovytvorenom klube, ktorý účinkuje v druhej lige skupina Východ. Tam mu aktuálne tri kolá pred koncom základnej časti patrí druhá priečka. „Je tam ambícia hneď postúpiť do prvej ligy. Pokiaľ to nebude kolidovať s Michalovcami a klub ma uvoľní, rád si tam pôjdem zahrať. Momentálne nám patrí druhé miesto. Z toho pravdepodobne aj pôjdeme do play-off, pretože na Humenné strácame tri kolá pred koncom osem bodov. Oni si to už určite uhrajú, no v play-off je možné všetko. Ako hovorím, je tam ambícia postúpiť o súťaž vyššie,“ dodáva Tomáš Rusina.

Účastník dvoch svetových šampionátov do dvadsať rokov a jedného do osemnásť rokov to pred sezónou skúšal v extraligovom Poprade, kde mal dokonca aj podpísanú zmluvu. Po tom, čo ale prišlo vyzbrojenie defenzívnych radov viacerými legionármi, rozhodol sa pre predčasný koniec. „Prišlo tam niekoľko Rusov. Klub sa začal uberať práve cestou legionárov a preto som sa rozhodol odísť. Následne prišla michalovská ponuka, nad ktorou som ani neváhal a okamžite som ju prijal,“ podotýka Tomáš Rusina, ktorého lákali hlavne ambície „ingemákov“ „Hovorí sa o finále a o baráži o Extraligu, čo ma určite láka. Ja verím, že naša sezóna bude trvať dlho a zahráme si čo najväčší počet zápasov. Navyše, Dukla má ambície hrať o špicu tabuľky. Vždy je lepšie hrať o vyššie priečky, ako sa niekde trápiť v strede tabuľky,“ pokračuje odchovanec dolnokubínskeho hokeja, ktoré okrem Popradu a Martina hrával chvíľu aj v Považskej Bystrici.

Tomáš Rusina sa nezaoberal otázkou, že bude pôsobiť „iba“ v druhej najvyššej súťaži. „To určite nie. Dukla má ambície hrať o špicu tabuľky a to je veľmi dôležité. Čo sa týka samotnej súťaže, tá nie je až taká slabá. Povedal by som, že je rozdelená do dvoch častí, tej silnejšej a slabšej. Keď hráte so slabšími tímami, nemôžete nič podceniť. Je potrebné, čo najskôr skórovať a potom už máte zápas vo vlastných rukách. Keď sa však trápite a súperovi spadne všetko, čo vystrelí na bránu, môže byť problémom aj tím zo spodu tabuľky. Ako hovorím, nič netreba podceniť a musíme sa sústrediť na zápasy od prvej minúty,“ uviedol Tomáš Rusina, podľa ktorého slov nie je momentálne problémom ani nepriaznivá bilancia Michalovčanov s tímami z absolútneho vrchu tabuľky. „So Skalicou si zatiaľ obaja držíme domácu neporaziteľnosť vo vzájomných súbojoch. S Prešovom sme síce trikrát prehrali a zdolali ho iba raz, no bola to hlavne zásluha ich brankára Riečického, ktorý nás vychytal. Ja verím, že naša bilancia s týmito tímami sa bude na konci sezóny zlepšovať. Dôležité je hlavne play-off a práve tam plieska povestný bič,“ dodáva na záver michalovský obranca.

Peter Brendza



Uverejnené: 28.12.2017 12:45:42 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.