files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Najväčšie športové očakávania v roku 2018

Šport patril v Michalovciach v roku 2017 k najsledovanejším odvetviam. A športovci nesklamali. Hádzanárky Iuventy dosiahli historický desiaty titul, futbalisti MFK Zemplín sa opäť zachránili v najvyššej súťaži, to isté sa podarilo florbalistkám Eastern Wings Michalovce, no a úspechy sme mohli vidieť aj v mládežníckom športe. Aké sú však očakávania michalovského športu do roku 2018? Aké témy by ním mali hýbať najviac? Práve na to sme si posvietili v nasledujúcich riadkoch...

Ukončenie rekonštrukcie zimného štadióna

Azda najväčším očakávaním je dokončenie rekonštrukcie zimného štadióna. Tá prebiehala prakticky celý rok 2017. Domáce zápasy kluby HK Dukla a HK Mládež odohrali naposledy v marci, odvtedy musia trénovať a hrať mimo svojho domovského stánku. To by sa malo zmeniť ihneď z kraja roka, kedy by malo byť spustené na štadióne chladenie ľadu, no a oficiálne otvorenie zimného štadióna by sa malo udiať v stredu 17. januára zápasom HK Dukla Ingema Michalovce – HK Skalica. Dovtedy by mala byť rekonštrukcia zimného štadióna ukončená a „zimák“ by mal byť pripravený na fungovanie oboch klubov.

Rekonštrukcia zimného štadióna by mala byť ukončena už onedlho

Bude záchrana opäť bezproblémová?

Futbalisti MFK Zemplín už tretiu sezónu reprezentujú mesto v najvyššej súťaži. V predošlých dvoch ročníkoch sa im podarilo uchovať si prvoligovú kožu a boj o ňu ich zrejme bude čakať aj na jar tohto roka. Aktuálne majú zverenci trénera Antona Šoltisa na deviatom mieste na poslednú Senicu deväťbodový náskok, sedem bodov majú náskok na barážovú miestenku s druhým druholigistom, ktorá momentálne patrí prešovskému Tatranu.

Dostane sa Dukla až k brehom extraligovej baráže?

Už druhú sezónu po sebe majú hokejisti HK Dukla Michalovce najvyššie ambície. Tie sa im nepodarilo naplniť v sezóne 2016/207. Michalovčania síce obsadili po základnej časti tretiu priečku, čo bolo historicky ich druhé najlepšie umiestnenie od ich návratu do prvej ligy, no vytúženú baráž si nakoniec nevybojovali, keď v semifinále prehrali s neskorším víťazom ligy Detvou 2:3 na zápasy. Najvyššie ambície majú „vojaci“ aj po zmene vedenie, ktoré sa udialo v lete. A tie opäť napĺňajú, keď aj napriek tomu, že domáce dueli hrajú vo Vranove nad Topľou, im patrí aktuálne prvé miesto v tabuľke. Vytúžené finále a s ním aj účasť v baráži o najvyššiu súťaž tak nemusí byť nedosiahnuteľná méta.

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce začnú rok 2018 na čele prvoligového pelotónu

Bude Iuventa opäť prepisovať históriu?

Hádzanárky Iuventy Michalovce v roku 2017 prepísali tri rekordy. Po štvrtýkrát v rade sa tešili z cenného triple, ktorý predtým v Čechách a na Slovensku nezískal nikto. Ôsmykrát sa im podarilo vyhrať nadnárodnú česko-slovenskú súťaž WHIL (od sezóne 2017/2018 nesie názov MOL liga), po deviatykrát vybojovali Slovenský pohár, no a v máji získali po desiatykrát slovenský titul, čím sa stali absolútnymi rekordérkami. V roku 2018 sa môžu rekordy prepisovať opäť. Láka hlavne jedenásty majstrovský titul. Bude ho Iuventa, ktorá by tak získala ôsmy slovenský primát v rade, opäť sláviť?  

Vstane mužská hádzaná z popola?

Ženská hádzaná je v Michalovciach aktuálne na výslní, mužská stále čaká na vstanie z popola. Po historickej bronzovej medaile totiž v roku 2013 padla až na úplne dno, z ktorého sa kvôli ekonomickým problémom stále nevyhrabala. V meste síce funguje HK Junior Michalovce, ktorý má vo svojej štruktúre žiacke tímy, dorastenci a hlavne muži však chýbajú už štvrtý rok. Zmení sa to v roku 2018?

Uvidí metropola Zemplína znova nejakú reprezentáciu?

V roku 2017 sme si na michalovských športoviskách mohli pozrieť aj reprezentácie Slovenska. Tentoraz to boli hádzanárske, ktoré sa predstavili v Chemkostav aréne, ale aj v Mestskej športovej hale. V marci si diváci mohli pozrieť kvalifikáciu junioriek o postup na majstrovstvá sveta, v júni zase prípravný zápas žien so Švajčiarskom, no a v auguste sa v metropole Zemplína uskutočnili majstrovstvá Európy hráčok do 17 rokov. Keďže michalovské športoviská sú vo výbornom stave, ľahko sa môže stať, že reprezentácia sem zavíta aj v roku 2018. V kuloároch sa navyše povráva, že k nám môže na prípravný súboj či súboje reprezentácia v top športe na Slovensku.

Zahrajú si florbalistky opäť v play-off?

Podobne ako futbalisti MFK Zemplín Michalovce už tretiu sezónu v rade reprezentujú mesto v najvyššej súťaži aj florbalistky Eastern Wings Michalovce. Tým sa v prvej sezóne nepodarilo postúpiť do play-off, no v tej druhej už áno. Síce v ňom nestačili na neskoršieho majstra Spišskú Novú Ves, ktorej podľahli 0:3 na zápasy, no prvýkrát sa im podarilo doniesť do Michaloviec florbalové play-off. K tomu majú nabehnuté aj teraz. Aktuálne im totiž patrí šieste miesto a na deviatu priečku, ktorá by znamenala účasť v baráži majú náskok ôsmych bodov.

Dočkáme sa ďalšieho ročníka Michalovce Cupu?

Metropola Zemplína bola doteraz päťkrát svedkom kvalitného mládežníckeho futbalového turnaja. Posledné tri ročníky sa na Michalovce Cup postupne predstavili aj také futbalové veličiny ako CF Villareal, Juventus Turín, Legia Varšava, FC Valencia, Real Madrid či FC Barcelona. Práve známym El Clasicom vyvrcholil piaty ročník v roku 2014. Odvtedy, sa Michalovce Cup neuskutočnil a má teda už trojročnú pauzu. Bude rok 2018 v tomto smere výnimkou a dočkáme sa návratu prestížneho turnaja?

El Clasico bolo najväčším lákadlom posledného piateho ročníka Michalovce Cup. Ten sa naposledy uskutočnil v roku 2014

Peter Brendza



Uverejnené: 30.12.2017 21:15:08 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.