files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Nepresvedčivý začiatok roka michalovskej Iuventy

Kto očakával, že sa dobre rozbehnutý stroj michalovskej Iuventy, ktorá pred dlhou, viac ako šesťtýždňovou prestávkou zvíťazila v štyroch zápasoch v rade a znova sa dostala do boja o čelo tabuľky, v prvom zápase roka 2018 proti Porube opäť zabehne, bol po  piatkovej predohrávke dvanásteho kola MOL ligy sklamaný. Zemplínčanky si síce pripísali víťazstvo 26:24 a v tabuľke tak naďalej stíhajú Most, no výkonom absolútne nepresvedčili a oslabenému súperovi dovolili držať sa v hre o priaznivý výsledok prakticky až do záverečných sekúnd.

Ba dokonca, ich sedemdesiatzápasová séria bez domácej porážky sa určitý čas triasla. Nakoniec michalovská pevnosť nepadla a ani po šiestich rokoch sa v lige zatiaľ nenašiel tím, ktorý by na Zemplíne triumfoval, no zverenky trénera Františka Urbana môžu tešiť akurát dva body. Výkon totiž nebol hodný obhajkýň prvenstva v spoločnej súťaži!

Tréner Iuventy František Urban si servítku pred ústa rozhodne nedával. „Bol to náš najhorší tohtosezónny výkon. Chcem poďakovať divákom, že vydržali celý zápas, ja by som rozhodne nevydržal...,“ zneli slová trénera Iuventy krátko po stretnutí. „Nemali sme ani päťdesiatpercentnú úspešnosť streľby a v takomto prípade sa víťazstvá ľahko nerodia. Aj keď sme vyhrali, som maximálne nespokojný. Dievčatá ale boli po zápase vysmiate, takže sú asi spokojné. Asi im stačí hrať takto...,“ pokračoval Urban v kritickom tóne aj naďalej.

Michalovčanky sa trápili hlavne v koncovke. Aj keď mali výborný štart do zápasu, kvôli nepremeneným šanciam sa nevedeli odtrhnúť od súperiek, ktoré sa tak ľahko držali v hre o dobrý výsledok. „My sme im v tom pomáhali nepremenenými šancami a našimi chybami. Obrana bola ešte v pohode, v útoku sme však kopili jednu chybu za druhou,“ uviedla hlavné príčiny toho, že sa Michalovčanky trápili pivotka Nikoleta Trunková. Autorka troch presných zásahov rozhodne spokojná nebola. „A kto by po takomto zápase bol. Snažili sme sa, no doplácali sme na koncovku. Mohlo to byť z našej strany určite lepšie. Teší iba víťazstvo. Bol to pre nás prvý zápas po dlhej prestávke. Ja verím, že to každým týždňom bude lepšie a my budeme napredovať,“ podotkla ešte na margo „sviatočného“ výkonu Nikoleta Trúnková.

A j keď Poruba prišla do Michaloviec iba s deviatimi hráčkami v poli a už v prvých minútach prišla aj o Konečnú (tá skončila v nemocnici s podozrením na otras mozgu), bola reálne v hre o cenný skalp. Veď ešte dvadsať minút pred koncom viedla 16:14... „Dopadlo to pre nás, ako to dopadlo, no myslím si, že sa nemáme za čo hanbiť. Do zápasu sme vstupovali s tým, že Michalovce sú favorit a my môžeme iba prekvapiť. A čo nám chýbalo ešte k lepšiemu výsledku? Nepremenili sme tri sedmičky a takisto sme v kľúčových momentoch neubránili ich spojky. My sme sa z tohto postu nepresadili tak, ako sme mali a možno aj to rozhodlo,“ hľadala príčiny prehry kridelníčka DHC Sokol Alžbeta Rechtorisová. „Myslím si, že je to pre nás dobrý výsledok. Ako hovorím, favoritom bol súper, my sme iba mohli prekvapiť. Nemáme sa za čo hanbiť,“ dodáva slovenská reprezentačná kridelníčka.

Peter Brendza



Uverejnené: 07.01.2018 09:53:26 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.