files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Na sústredenie do Poľska, na skúšku reprezentant Konga

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce začali 8. januára s prípravou na jarnú časť svojej tretej sezóny v najvyššej futbalovej súťaži. Po jeseni deviaty tím Fortuna ligy má v pláne osem prípravných duelov, v kádri zatiaľ nastali iba očakávané odchody Sviarčinského a Božoka.

 

Anton Šoltis na prvom tréningu neprivítal ani jednu novú tvár

Čo sa týka nových tvári, tréner Anton Šoltis zatiaľ skúša troch hráčov. „Ide o Romana Begalu, ktorý na jeseň pôsobil v Senici. Je vekovo ešte dorastenec, no možno ho využijeme aj my. Ďalej skúšame Argentínčana s nórskym pasom Nicolasa De La Peňu a na skúške je aj aktuálne najlepší strelec tretej ligy skupina Východ, Ukrajinec Oleg Vyšnevskij, ktorý doteraz pôsobil v Snine,“ informoval nás o nových prírastkoch na tréningu michalovský lodivod, ktorý má v talóne aj ďalšiu posilu. „Od utorka budeme skúšať aj konžského reprezentanta Ulricha Kapolonga, ktorý v minulosti pôsobil aj v českých Tepliciach. Čo sa týka samotných postov, určite sa chceme posilniť v útoku, na krajoch zálohy a takisto hľadáme alternatívu na ľavú stranu miesto Mira Božoka,“ pokračoval Anton Šoltis.

 

Na skúšku príde konský reprezentant Ulrich Kapolonga, ktorý v minulosti pôsobil v Tepliciach

Samotný michalovský lodivod si počas skoro mesačnej dovolenky naplno oddýchol od futbalových starostí. „S rodinou som bol na dovolenke v teplejšej destinácii. Poriadne som si oddýchol, no od nového roka ma už trošku svrbeli dlane, takže som sa na prvý tréning tešil. Dovoleniek už bolo dosť, teraz sa musíme pustiť do práce. Máme nejakých hráčov na skúške, ďalší ešte prídu. Všetko budeme robiť preto, aby sme sa dobre pripravili na náročnú jarnú časť, ktorá zrejme bude ťažšia, ako tá minulá,“ podotýka Anton Šoltis. Ten sa mohol potešiť hlavne z toho, že do tréningového procesu sa zapojili všetci dlhodobí maródi z jesennej časti. Na prvom tréningu zarezával tak brankár Matúš Kira, ako aj stopér Ladislav Šosták či stredopoliar Tin Matič, ktorý však trénoval s úľavami. „Zranenia boli naším problémom na jeseň. Chlapcom som zaželal, aby sa im v jari vyhýbali. Teraz potrebujeme doplniť kvalitou. Hráčov máme momentálne v kádri dosť, tí, ktorí prídu by mali byť minimálne takí dobrí, ako sú tí, čo sú tu. V tíme chceme zvýšiť konkurenciu, takže sa chceme posilniť,“ uviedol michalovský lodivod.

 

Do tréningového procesu sa zapojil tak Matúš Kira...

 

... ako aj Ladislav Šosták...

 

... Tin Matič zatiaľ trénoval iba individuálne

Michalovčania majú v pláne počas šesťtýždňovej zimnej prípravy odohrať osem zápasov, aj so sústredením v Poľsku Ustroni. „Máme pred sebou pestrý kalendár zápasov, keďže nás čakajú súperi zo Slovenska aj zo zahraničia. Na úvod sa predstavíme už túto sobotu v Bardejove, následne nás čaká naša farma z Trebišova, poľský Nowy Sacz, maďarský Mezokovesd, na sústredení Baník Ostrava, Třinec, či Górnik Zabrze, no a generálku absolvujeme doma proti Lokomotíve Košice. Bude to náš jediný zápas doma, keďže naša umelá tráva už nie je v najlepšom stave, čaká ju výmena. Aj preto sme volili program predovšetkým u súperov,“ dodáva Anton Šoltis.

Začali prípravu Brankári: Matúš Kira, Tomáš Dráb, Gerard Bieszczad. Hráči v poli: Jakub Grič, Stanislav Danko, Igor Žofčák, Milan Šimčák, Martin Koscelník, Martin Regáli, Sadam Sulley, Tin Matič, Ladislav Šosták, Peter Kavka, Martin Kolesár, Jozef Vajs, Pavol Bellás, Peter Kolesár, Matúš Begala, Dávid Špak, Jozef Šimon Turík, Roman Begala, Nicolas De la Peňa, Oleg Vyšnevskij. Anton Antonov, Vladislav Bragin, Jose Carillo Mancilla (zapoja sa neskôr), Martin Bednár (je v reprezentácii do 20 rokov).

Plán prípravných duelov
Sobota 13. januára: Bardejov - Michalovce (12.00).
Utorok 16. januára: Trebišov - Michalovce.
Piatok 19. januára: Nowy Sacz - Michalovce.
Streda 24. januára: Mezőkövesd - Michalovce.
Sobota 27. januára: Ostrava - Michalovce (11.00, Orlová).
Utorok 30. januára: Třinec - Michalovce.
Sobota 3. februára: Górnik Zabrze - Michalovce.
Sobota 10. februára: Michalovce - Lokomotíva Košice.
*hracie časy budeme priebežne aktualizovať.

Peter Brendza



Uverejnené: 08.01.2018 19:33:39 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.