files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Výborný štart Dukly do nového roka

Hokejisti HK Dukla Ingema zaznamenali výborný štart do nového roku. V úvodných dvoch zápasoch totiž najskôr doma rozbili Spišskú Novú Ves 6:0 a následne v nedeľu zvíťazili na ľade nováčika súťaže HC Osmos Bratislava 7:1. So skóre 13:1 a plnými šiestimi bodmi si tak upevnili prvú pozíciu v tabuľke a odčinili aj porážku z posledného kola v starom roku v Považskej Bystrici, kde prehrali 0:1 po samostatných nájazdoch.

Spokojnosť s výkonmi aj výsledkami

Michalovčania sa v piatkovom domácom zápase (mimochodom poslednom vo Vranove nad Topľou) rozbiehali síce pomalšie, čo mohlo byť spôsobené aj tréningovým výpadkom vo sviatočných dňoch, no od druhej tretiny už boli dominantným tímom. Podobný zápas predviedli aj v Bratislave, kde bolo po prvej tretine 1:1. Šiestimi presnými zásahmi ale zlomili aj odpor ambiciózneho nováčika, ktorý sa v tabuľke v posledných týždňoch začína štverať hore. „Som rád, že sme tieto zápasy zvládli takým spôsobom,“ rozhovoril sa na margo dvoch úvodných duelov v novom roku tréner Dukly Ingema Miroslav Chudý. „Posledný duel roka v Považskej Bystrici nám nevyšiel podľa predstáv a som rád, že sme to aspoň trochu odčinili. V zápase proti Spišskej Novej Vsi nám to trošku trvalo, kým sme sa rozbehli, no potom sa už na našu hru dalo pozerať. Dlhšie sme sa rozbiehali aj v Bratislave, čo ale mohla spôsobiť dlhá cesta. Potom náš výkon gradoval a od druhej tretiny sme jasne dominovali. Chlapci plnili čo mali, takže ja som s týmito dvoma zápasmi veľmi spokojný,“ pokračoval Chudý, ktorý začiatkom októbra vymenil na michalovskej trénerskej stoličke ďalšieho Miroslava, Ihnačáka.

František Poliaček je naďalej najlepším strelcom aj najproduktívnejším hráčom ligy

Deväť strelcov

Okrem výkonom michalovskej Dukly je potešiteľné, že o trinásť gólov sa postaralo až deväť strelcov. Po dva zaznamenali František Poliaček (mimochodom, stále najlepší strelec a najproduktívnejší hráč súťaže), Radovan Cútt, Jakub Linet a Marek Mašlonka, po jednom pridali Ľuboš Fajčák, Ivan Brezniak, Lukáš Hamráček aj navrátilec po zranení Oliver Jokeľ. „Už minule som vyzdvihol, že v tíme máme viacero hráčov, ktorí sú schopní dať gól, čo je veľmi dobré. Som veľmi rád, že produktivita je rozdelená do štyroch útokov. Hráčom to určite pridáva na sebavedomí, že sa strelecky presadzujú, čo potrebujeme. Tréner musí byť iba rád, keď má v mužstve takýchto hráčov. Trinásť gólov v dvoch zápasoch je fajn, no mňa teší aj fakt, že sme iba raz inkasovali, takže sme hrali dobre aj zozadu, čo je veľmi dôležité,“ podotýka Miroslav Chudý.

Po zranení sa gólovo uviedol aj Oliver Jokeľ

Potrebujú sa posilniť v defenzíve

Michalovčanom sa začína poriadne rozrastať káder. Na prelome rokov sa totiž do zostavy vrátili po zraneniach Ľubor Balko, ale aj dlhodobí maródi Tomáš Banovský či Oliver Jokeľ. „Začíname mať pretlak v útoku, čo je veľmi dobré. Hráči si nemôžu byť istí miestom v zostave. Čaká nás play-off, čo je ťažká súťaž a keď chceme uspieť, potrebujeme mať širší káder. Momentálne máme k dispozícii päť útokov. Trošku nás topánka ale tlačí v obrane. V Bratislave nám vypadol pre zranenie Cvengroš a pre rodinné povinnosti Hančák, a rázom sme mali iba päť bekov. Na poste obrancu sme využili Ľuba Balka, ktorý sa podľa mňa zhostil úlohy na výbornú. Práve v defenzíve sa ešte musíme posilniť, takže hľadáme nejakého obrancu,“ zdôrazňuje tréner michalovskej Dukly Ingema, ktorý dva roky po sebe zdvíhal pohár za víťazstvo v prvej lige. Najskôr sa mu to podarilo v Nových Zámkoch, v minulej sezóne zase triumfoval s Detvou.

Do Michaloviec sa chcú vrátiť na prvom mieste

Základná časť St. Nicolaus I. ligy speje do finále. Pred nami je už iba jej záverečná pätina. Potešiteľným faktom je, že na jej čele vstupujú do poslednej časti práve Michalovčania, ktorí majú pred druhou Skalicou dvojbodový a tretím Prešovom už štvorbodový náskok. No a ďalším potešiteľným faktom je, že s vranovským azylom je koniec a ďalšie domáce dueli už odohrajú vo svojom domovskom stánku v Michalovciach, ktorý prešiel rozsiahlou rekonštrukciou. Prvý zápas na ňom odohrajú už v stredu 17. januára, kedy od 18.00 hod. privítajú Skalicu. „Do Michaloviec sa chceme vrátiť na prvom mieste,“ presvedčivo podotýka tréner michalovskej Dukly, ktorej k naplneniu tohto cieľa ostáva zvládnuť už iba jediný krok.

V stredu zabodovať v Topoľčanoch, ktoré v nedeľu rozbili Prešov 5:0. „Aktuálne sme na prvom mieste, a na ňom chceme aj ísť do play-off. Bude to ale veľmi ťažké, pretože o túto pozíciu sa určite budú pokúšať aj Prešov so Skalicou. Máme to vo svojich rukách a ja budem rád, keď si to uhráme sami. Verím, že nám pomôže aj michalovské publikum, ktoré môže byť hladné po hokeji. Uvidíme, ako zvládneme prechod z menšieho vranovského ihriska na to michalovské. Čo sa týka najbližšieho zápasu v Topoľčanoch, ten bude takisto ťažký. Topoľčany v posledných zápasoch ukazujú svoju silu. Vo všetkých doterajších zápasoch s nimi sme zvíťazili, čo ale nič neznamená. Budú určite motivovaní, keďže nám doteraz dali iba jeden gól. Vieme, že nás tam čaká ťažký zápas, na ktorý sa musíme dobre pripraviť. Ako som povedal, do Michaloviec chceme prísť ako lídri tabuľky, k čomu potrebujeme v Topoľčanoch bodovať,“ dodáva na záver tréner michalovskej Dukly.     

Päť hráčov na Zápas hviezd

Po stredajšom 37. kole St. Nicolaus I. ligy príde na rad týždňová prestávka, ktorú vyplní Zápas hviezd. Ten sa tentoraz odohrá v sobotu 13. januára v Prešove. Výsledky michalovskej Dukly Ingema „zanechali“ stopy aj na samotnej nominácii. Veď kapitán Ladislav Hopkovič si do svojho tímu vybral až piatich „ingemákov“. Zápas hviezd tak absolvujú brankár Adam Trenčan, obrancovia Tomáš Valečko a Marek Kolba, no a útočníci Radovan Cútt s Vladislavom Solomončakom.

Zostavy na zápas hviezd

Peter Brendza



Uverejnené: 09.01.2018 11:10:35 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.