files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa v Prešove o pozíciu lídra

Síce začiatkom októbra, po druhej prehre v rade na pôde súpera, by na to nevsadil nik ani deravý groš, po sobote je to možné. Hádzanárky Iuventy Michalovce sa môžu po víkendovom trinástom kole spoločnej česko-slovenskej MOL ligy, ktoré je posledným pred odvetnou časťou, dostať na prvé miesto. Do karát im zahral stredajší predohrávaný duel tohto kola, kedy Slavia Praha pripravila po výhre 27:26 druhú tohtosezónnu porážku Mostu. Michalovčankám tak stačí v sobotu vyhrať na pôde čoraz zlepšujúceho sa Prešova.

Iuventa síce výkonom vo svojom prvom tohtosezónnom zápase nepresvedčila, no po výhre 26:24 nad Porubou aj tak natiahla víťaznú sériu na päť zápasov. Práve táto séria jej hráčkam umožnila, že naďalej bojujú o vrchné priečky v spoločnej súťaži, ba dokonca sa môžu dostať aj na samotné čelo. „Po týchto dvoch prehrách sme na to samozrejme nepomysleli. Potrebovali sme sa chytiť, čo sa nám aj podarilo. Sme veľmi radi, že stále bojujeme o špicu tabuľky, hoci predsezónne ciele boli iné a dokonca sa môžeme dostať aj na prvé miesto. Urobíme preto všetko,“ konštatuje kapitánka tímu Patrícia Wollingerová. Tá sa síce z prehry Mostu neteší, no na druhej strane súhlasne tvrdí, že im ostatné výsledky v lige zahrali do karát. „Z prehier súperiek sa netešíme, no posledné výsledky boli pre nás priaznivé. Máme šancu bojovať o prvé miesto, čo by sme pred niekoľkými mesiacmi ani nepovedali. Bol by to pre nás veľký úspech a takisto veľká odmena za odvedenú prácu v tejto sezóne,“ dodáva kapitánka v posledných štyroch sezónach víťaza spoločnej súťaže.

Michalovčanky aktuálne na prvú Slaviu Praha strácajú dva body, na druhý Most jeden (od oboch majú o jeden odohraný zápas menej). V prípade ich sobotňajšieho víťazstva v Prešove dobehnú tím zo „stovežatej“, s ktorým majú lepší vzájomný zápas a aj skóre. Budú to však mať veľmi ťažké. Prešovčanky v tejto sezóne kožu lacno nepredávajú a aj pre nich bude určite zápas proti Michalovciam prestížnejší. „V tejto sezóne dosahujú veľmi dobré výsledky. Majú iba o tri body menej, čo je jasný dôkaz, že nestagnujú, ale každým kolom napredujú. Sú už dlhšie spolu, takže ich devízou je zohratosť. Určite nás tam nič ľahké nečaká. Doma sú veľmi silné. My musíme dobre vstúpiť do zápasu a vyhýbať sa hluchým pasážam. Musíme jednoznačne hrať svoju hru a využiť svoje prednosti. Ako hovorím, nič príjemné nás tam nečaká,“ podotýka Patrícia Wollingerová.

Prešovčanky v tejto sezóne podávajú štandardne dobré výkony. Podarilo sa im dokonca vyhrať v Porube, či na pôde terajšieho lídra Slavie Praha, čo sa nepodarilo okrem nich nikomu. „Ich sila je ako som už povedala v zohratosti. Je to pre nich výhoda. Najvýraznejšou osobnosťou tímu je určite brankárka Lucka Gubiková. Okrem nech majú silu hlavne v spojkovom rade, ktorý je kvalitný. To by mala byť ich najväčšia zbraň. Je len na nás, ako sa s tým vysporiadame. Keď budeme hrať našu hru, určite máme šancu na úspech,“ zdôrazňuje na záver kapitánka michalovskej Iuventy.

Peter Brendza



Uverejnené: 12.01.2018 10:43:03 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.