files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Príde Dukla o najproduktívnejšieho hráča?

Michalovskej hokejovej Dukle Ingema v piatok proti Dubnici nad Váhom (4:1) už po druhýkrát chýbal najproduktívnejší hráč nielen tímu, ale aj celej St. Nicolaus I. ligy František Poliaček. Dvadsaťpäťročného kridelnika ale zranenie netrápi. Poliaček si rozhodol zbaliť veci a z Michaloviec odísť. Ako informuje oficiálna stránka Dukly, sezónu chce dohrať v druholigovom Martine, kde mal doteraz striedavý štart. Počas víkendu reprezentoval klub od Turca aj na Zápase hviezd druhej ligy v Brezne.

„Už od minulej soboty porušuje platnú zmluvu, ktorú má s nami. Práve vtedy nastúpil za Martin, kde má od nás striedavý štart, bez nášho súhlasu. Ešte predtým mi v piatok poslal esemesku, že v klube chce skončiť. Následne sa v nedeľu nezapojil do tréningového procesu, čím opäť porušil platnú zmluvu s naším klubom,“ konštatoval pre stránku Dukly jej športový manažér Peter Tirpák. Správanie ešte stále najproduktívnejšieho hráča celej prvej ligy sklamalo či trénera Miroslava Chudého, ako aj celú kabínu, ktorá mu nemalou mierou pomohla k honoru jedného z najlepších strelcov súťaže, ako aj stále k prvému miestu v tabuľke produktivity. „Hrával presilovky aj oslabovky, pôsobil v prvej lajne a bol jedným z hráčov, na ktorých sme to chceli postaviť. Mňa osobne veľmi mrzí, že sa takto postavil k mužstvu. To, že sa hráč z dňa na deň zbalí a odíde, by sa stávať nemalo. Mal tu vytvorené veľmi dobré podmienky, ktoré mu klub do bodky plnil. Beriem to ako určitý podraz voči chlapcom, keďže odišiel v najdôležitejšej fáze sezóny. Proste sa na nás vykašľal. Je to jeho rozhodnutie. Každý zodpovedá za svoje činy, no mňa osobne to mrzí hlavne z ľudského hľadiska,“ podotkol pre stránku Dukly jej tréner Miroslav Chudý.

František Poliaček s Duklou momentálne netrénuje a porušuje tým platnú zmluvu

Aj napriek tomu, že Dukla má o jednu nepríjemnosť viac, momentálne klub neplánuje vyvodzovať voči hráčovi nejaké kroky. „Stále ho totiž považujeme za hráča nášho klubu,“ podotýka prezident HK Dukla Ingema Martin Burinský, ktorý sa bude snažiť tento prípad posunúť na správnu radu. Tá by mala rozhodnúť ako ďalej. Pri našom stretnutí mi oznámil svoj úmysel odísť. Ja som však s tým nesúhlasil. On ale trval na svojom. Môj návrh bol taký, že pokiaľ už nechce v Dukle hrať, chceme, aby nám jeho ďalší klub vynahradil aspoň priame náklady na neho spojené. Vedenie Martina ale so žiadnou kompenzáciou nesúhlasí. Aj preto máme za to, že František Poliaček je stále našim hráčom. Vzhľadom na to, že s nami netrénuje, čím porušuje platnú zmluvu, túto vec posúvame správnej rade, ktorá rozhodne o ďalších krokoch. Nevylučujem, že sa obrátime aj na Slovenský zväz ľadového hokeja,“ dodal pre stránku klubu jeho prezident.

Celé reakcie kompetentných z Dukly

Tak či onak, michalovská Dukla zrejme dostala úder, ktorý nečakala. Prísť krátko pred začiatkom play-off o najproduktívnejšieho hráča, to nepridá na pohode nikomu, vonkoncom nie tímu, ktorý má pred vyraďovacou časťou vysoké ambície. Okrem finančného aspektu, ktorý je nepochybne dôležitý, je však dôležitejší ten ľudský. Najviac totiž bolo ublížené kabíne, ktorá sa spoliehala vo vyraďovacej časti aj na Poliačkové góly. Aj keď vedenie klubu hovorí o tom, že je stále ich hráč, momentálne je predstava jeho návratu asi málo pravdepodobná.

Za všetkým podľa našich informácii stojí martinský klub, konkrétne jeho prezident Milan Murček, mimochodom svokor Františka Poliačka. Play-off sa totiž blíži aj v druhej lige, kde má Martin takisto vysoké ambície a podobný strelec by sa klubu spod Turca zišiel. Obdobný problém má vraj aj ďalší účastník prvej ligy Považská Bystrica, ktorá takisto posielala do Martina hráčov na striedavý štart. Sme zvedaví, ako sa situácia vyrieši, no do úvahy prichádzajú iba zlé a horšie rozhodnutia. Je ťažko pravdepodobné, že druholigista nájde finančné prostriedky a dohodne sa s Michalovcami, takisto je málo pravdepodobný Poliačkov návrat do metropoly Zemplína. V hre je disciplinárne konanie, keďže Poliaček porušuje zmluvu a ľahko sa môže stať, že sa situácia bude riešiť aj na súde. Najviac však utrpelo renomé a získaný kredit samotného hráča. Ten si ale za to môže iba sám...

Peter Brendza



Uverejnené: 21.01.2018 17:46:43 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.