files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Blíži sa ŠÍRAVA FEST

Už tento štvrtok 22.7.2010 sa v rekreačnom stredisku Kamenec, pri obci Kaluža, začne štvrtý ročník trojdňového hudobného festivalu na Zemplínskej šírave, Šírava Fest. Tento rok s názvom SPIŠ SHOWTIME ŠÍRAVA FEST.

Zahraničná hviezda na východe  

Doteraz sa na pódiu tohto festivalu vystriedala celá plejáda slovenských kapiel a interpretov, pričom nechýbali ani zahraniční hostia. Asi najväčšou „mainstreamouvou“ hviezdou, ktorá zažiarila pod šíravským nebom, bol Švéd iránskeho pôvodu ARASH. Aj keď treba podotknúť, že naše stálice až tak nezatienil. Jeho účasťou si však organizátori vyskúšali, či dokážu na východ Slovenska dotiahnuť zahraničné hviezdy.  

Úspešné ročníky  

Hneď prvý ročník tohto festivalu svojou návštevou naznačil, že aj v našich končinách je o hudbu rovnaký záujem, ako všade inde. 18 000 návštevníkov na prvýkrát počas troch dní je slušné číslo, ktoré sa po prvom úspešnom ročníku dokonca zvyšovalo. Druhý rok to bolo už vyše 25 000 nadšencov populárnej hudby viacerých žánrov. Spolu si doteraz na Šírava Feste zahralo niečo okolo 60 kapiel a interpretov. V uplynulých troch rokoch ponúkol trojdňový program Šírava Fest-u takmer kompletnú slovenskú špičku.  IMT Smile, Gladiator, Robo Grigorov, Polemic, Desmod, Peter Cmorík, Tublatanka, Horkýže slýže… Iba na jednom, a to práve na tomto letnom koncerte na Slovensku vystúpila v roku 2007 Aneta Langerová.  Jediné letné festivalové vystúpenie mal tu, v roku 2008, aj  Paľo Habera a skupina TEAM. Ten istý rok, si ľudia ktorí prišli, nenechali ujsť festivalovú premiéru českej koncertnej megastar na východnom Slovensku - skupinu Kabát. Rok predtým, to bol zas festivalový comeback Roba Grigorova, v exkluzívnom spoločnom vystúpení s IMT Smile. Netreba zabudnúť ani na Hex, Zuzanu Smatanovú, Janu Kirschner či českú kapelu Krištof, ktorí sa u nás predstavili vlani.  

Na čo sa môžeme tešiť  

Tento rok, sa prvý deň festivalu oproti tomu minulému začína štvrtkom a končiť bude v sobotu, v neskorých nočných hodinách, resp. v nedeľných ranných. Pre tých,  čo sa rozhodnú prísť na festival autom, bude na základe skúseností z predchádzajúceho ročníka možné zaparkovať priamo v areáli festivalu. Parkovné je v cene vstupenky. Generálnym reklamným partnerom celého podujatia je Spiš Originál, známy výrobca alkoholických nápojov. Ak to bude s počasím ako po minulé roky, tak s hojnou návštevou sa môže počítať aj tento rok. To je to najhlavnejšie, čo si praje každý organizátor takéhoto podujatia. My si samozrejme prajeme to isté. K tomu ešte, nech sú všetky gitary dobre naladené a nápoje správne vychladené.  

PROGRAM: Štvrtok 22.7.: Mayo, No name, Peter Nagy, Rytmus, Polemic, Party / DJ. Piatok 23.7.: Borra, Vaola, Pali Petrík & Band, Hrdza, Kristina, Chinaski, Desmod, Verona, Party /DJ. Sobota 24.7.: Michal Chrenko, Alone, Robo Mikla, Popcorn Drama, Metropolis, Smola a hrušky, Perer Cmorík, Gladiátor, Party /DJ. (md)


Uverejnené: 18.07.2010 21:59:40 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.