files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská nemocnica má oddnes nového riaditeľa

Nemocnica Svet zdravia Michalovce má od dnešného dňa nového riaditeľa. Stal sa ním bývalý šéf galantskej nemocnice Marián Haviernik, ktorý na pozícii strieda doterajšieho riaditeľa Vladimíra Dvorového. Ten sa totiž dnešným dňom stal novým generálnym riaditeľom siete polikliník ProCare a siete nemocníc Svet zdravia. MUDr. Vladimír Dvorový bol poverený vedením nemocnice Svet zdravia Michalovce v máji 2017, po siedmich rokoch šéfovania trebišovskej nemocnici. Vlani v decembri v Michalovciach úspešne uviedol do prevádzky novopostavenú nemocnicu novej generácie.

„Pomocou nových procesov a organizácie zdravotnej starostlivosti dnes dokážeme v michalovskej nemocnici výrazne zvýšiť bezpečnosť pacientov, kvalitu ich ošetrenia ajkomfort. Sme schopní sa tiež koncentrovať na náročnejšiu zdravotnú starostlivosť, ktorá si vyžaduje multiodborovú spoluprácu a sofistikované liečebné metódy. Som rád, že som mohol byť zblízka súčasťou tohto úžasného projektu a verím, že môj nástupca bude pokračovať v dobre začatej práci," uviedol Dvorový.

Nový riaditeľ michalovskej nemocnice Marián Haviernik pôsobil od júla 2015 v nemocnici Svet zdravia Galanta. Počas posledného dva a pol roka sa mu podarilo galantskú nemocnicu zastabilizovať a zrealizovať niekoľko úspešných projektov. „Michalovská nemocnica je pre mňa novou pracovnou výzvou.Uvedomujem si, že v Michalovciach budeme riešiť nielen rozdielnu škálu úloh, ale zároveň nastavovať procesy, ktoré by sa mali stať modelom pre následnú implementáciu  v ďalších nemocniciach Sveta zdravia. Mám pred tým rešpekt, ale verím, že spoločne so zamestnancami všetko zvládneme,“ uviedol Haviernik.

Nového riaditeľa napríklad v najbližšom období čaká spustenie centrálnej prípravovne liekov, na čom sa v nemocnici momentálne intenzívne pracuje. Tento rok sa tiež plánuje spustenie procesu výstavby nového pavilónu polikliniky, ktorý má vzniknúť na pôde súčasného chirurgického pavilónu. V Michalovciach chcúzriadiť i centrum pre mozgové príhody, pre ktoré plánuje nemocnica do troch rokov nakúpiť vďaka dotácii z eurofondov nutné prístrojové vybavenie „Zároveň chceme pritiahnuť do nemocnice ďalších špičkových odborníkov, ktorí posunú našu nemocnicu na úroveň terciárnej zdravotnej starostlivosti,“ dodal Haviernik.


Ing. Marián Haviernik (44) po absolvovaní Ekonomickej fakulty UMB v Banskej Bystrici nastúpil do divízie informačných technológií nemeckého koncernu Siemens, kde pôsobil 11 rokov. Zastával manažérske posty v oblasti financií, prevádzky a obchodu. Neskôr zakotvil v strojárskom holdingu SITNO a v jeho dcérskej spoločnosti WayIndustries, kde pôsobil ako finančný a následne prevádzkový riaditeľ. Po krátkom návrate do IT brandže sa v júli 2015 stal riaditeľom nemocnice Svet zdravia Galanta, v ktorej sa úspešne naštartovala ekonomicko-prevádzková transformácia a zrealizovali sa viaceré významné investičné projekty. Je ženatý a má tri deti.



Uverejnené: 01.02.2018 09:20:03 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.