files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Basketbalistky 1.BKD Michalovce dvakrát prekvapili

Karpatský pohár žien v basketbale priniesol v minulých dňoch niekoľko prekvapení. O dve sa postarali hráčky 1. BKD Michalovce. Tie v dvojzápase zdolali BKM Bardejov, ktorý okrem tejto súťaže paralelne hrá aj prvú basketbalovú ligu žien. Michalovčanky najskôr triumfovali v Bardejove 68:65 a následne sa im podarilo po výhre 75:54 naplno zabodovať aj na domácej pôde. Najbližšie sa Michalovčanky predstavia u súpera, keď ligový zápas odohrajú v Rožňave.

V Bardejove sa najskôr zápas vyvíjal tak ako mal. Favorit celý prvý polčas viedol a nakoniec v ňom triumfoval o šestnásť bodov 41:25. V tretej štvrtine sa ale karta začala obracať. „Vysoké vedenie zrejme spôsobilo, že Bardejovčanky prestriedali. Naše dievčatá ale v tomto čase spustili doslova uragán protiútokov, ktoré ťahali Gazdová so Židovskou. Tretiu štvrtinu sme vyhrali 31:6 a zrazu sme boli vo vedení. Domáci tréner síce v štvrtej štvrtine poslal na ihrisku to najlepšie čo mal, aj s najlepšou hráčkou Kuhajdikovou, dievčatá ale umnou hrou už náskok zo svojich rúk nepustili a nakoniec zvíťazili 68:65,“ skonštatoval prezident 1.BKD Michalovce Ladislav Janošov.

Odvetný duel už bol v jasnej dominancii Michalovčaniek. Bardejov neprišiel do metropoly Zemplína s najsilnejšou zostavou, čo sa odzrkadlilo aj na konečnom výsledku. Domáce hráčky síce začali dobre, no zbytočne strácali lopty  a chybovali aj v obrane. V polčase nakoniec viedli 39:30 a všetko bolo otvorené. Tak ako v prvom meraní síl ale mali Michalovčanky výbornú tretiu štvrtinu duelu. Aj teraz zo zlepšenej obrany podnikali rýchle kontry. Po jej konci bol stav 61:35 a o víťazovi prakticky rozhodnuté. „Posledná štvrtina sa už iba dohrávala. Aj keď ju Bardejovčanky vyhrali, nemalo to veľký vplyv na naše vysoké víťazstvo,“ skonštatoval po výhre 75:54 Ladislav Janošov.

pb a 1.bkd michalovce

V Bardejove sa najskôr zápas vyvíjal tak ako mal. Favorit celý prvý polčas viedol a nakoniec v ňom triumfoval o šestnásť bodov 41:25. V tretej štvrtine sa ale karta začala obracať. „Vysoké vedenie zrejme spôsobili, že Bardejovčanky prestriedali. Naše dievčatá ale v tomto čase spustili doslova uragán protiútokov, ktoré ťahali Gazdová so Židovskou. Tretiu štvrtinu sme vyhrali 31:6 az razu sme boli vo vedení. Domáci tréner síce v štvrtej štvrtine poslal na ihrisku to najlepšie čo mal, aj s najlepšou hráčkou Kuhajdikovou, dievčatá ale umnou hrou už náskok zo svojich rúk nepustili a nakoniec zvíťazili 68:65,“ skonštatoval prezident 1.BKD Michalovce Ladislav Janošov.


Uverejnené: 01.02.2018 10:24:59 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.