files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Spokojnosť s herným prejavom, nespokojnosť s výsledkami

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce majú za sebou herné sústredenie, ktoré absolvovali v minulých dňoch v poľskom Ustroni. Odohrali na ňom tri zápasy, v ktorých najskôr remizovali s Baníkom Ostrava 3:3 a následne podľahli Třincu 1:3 a poľskému Górniku Zabrze vysoko 0:5.

Tréner Anton Šoltis bol aj napriek dvom prehrám spokojný s herným prejavom, no nie s výsledkami. Najviac ho mrzelo až jedenásť inkasovaných gólov. „Je to naozaj dosť. Do začiatku jarnej časti nám ostávajú necelé dva týždne, za ktoré sa budeme snažiť na defenzíve popracovať, aby sme inkasovali menej,“ podotkol michalovský lodivod, ktorý našiel na sústredení aj pozitívne veci. „Bolo to herné sústredenie, v ktorom sme mali v pláne odohrať tri zápasy, čo aj vyšlo. Spokojný som aj z pohľadu, že chlapci boli spolu a trošku sa dali dokopy. Čo sa týka zápasov, tak tam nie je úplná spokojnosť. Nebolo to najhoršie z hľadiska hry, no výsledky nezodpovedali tomu, ako sme si to predstavovali. Sústredenie splnilo účel v tom, že nám ukázalo, ako jednotliví hráči reagujú na situácie a s kým môžeme počítať do jarnej časti. Sami hráči videli, že koncentrácia v niektorých súbojoch chýbala, čo sa ihneď prejavilo aj na výsledkoch. Bol to hlavne posledný zápas so Zabrze. V stretnutiach s Ostravou či Třincom som bol spokojný s hernou stránkou. Hrá sa však na góly a tých sme dali menej. Musíme sa teda zamerať aj na ofenzívu,“ pokračoval Anton Šoltis.

Chcú byť variabilnejší v hre

Michalovčania počas zimnej prípravy nehrajú iba v klasickom hernom systéme 4 - 1 - 4 - 1, ale tréner Šoltis skúšal aj systém 3 - 5 - 2, o ktorý sa jeho družstvo pokúšalo aj v závere jesennej časti. „Chceme byť variabilnejší. Musíme ale pozerať na typológiu hráčov, ako aj na pozície, na ktoré sú zvyknutí. Je dobré, že máme odskúšané obidva systémy a teraz to môžeme aj meniť. Vieme, že chlapci v tom druhom systéme nie sú až tak doma, no je pozitívne, že sme si to vyskúšali aj na sústredení. Videli sme hrať hráčov na pre nich nie typických postoch. Práve od toho je príprava. Je dosť možné, že obidva systémy využijeme v zápasoch jarnej časti,“ poznamenal tréner Zemplínčanov.

Róbert Kovaľ sa na sústredení zranil

Príchod Jankaukasa, Kovaľ na dlhšie mimo

Samozrejme, fanúšikov najviac zaujíma stav kádra. Ten jesenný opustila trojica Miroslav Božok, Aliaksander Sviarčinskij a Jakub Grič, ktorý si to namieril do poľského Noweho Saczu. Na druhej strane, od našich severných susedov prišiel útočník David Kurminowski a na hosťovanie do konca jarnej časti aj Japonec Tsubasha Nishi. Okrem nich káder vystužil aj navrátilec Róbert Kovaľ, ktorý prišiel na hosťovanie z Dukly Praha. Bývalý slovenský mládežnícky reprezentant sa ale na sústredení zranil a prognózy jeho skorého návratu nie sú najlepšie. „Tento týždeň má ísť na magnetickú rezonanciu, no vyzerá to na roztrhnuté väzy v členku. Nie je to dobrá správa. Sám si totiž svoj návrat určite predstavoval inak. Dúfajme, že rekonvalescencia nebude trvať príliš dlho,“ smutne konštatuje Anton Šoltis.

V utorok by sa mal do tréningového procesu zapojiť litovský kridelník Edgars Jankaukas

V michalovskom kádri sa do prvého zápasu jarnej časti, v ktorom Zemplínčania v nedeľu 18. februára na svojom trávniku privítajú Slovan Bratislava, zrejme ešte udejú zmeny. Tie by mali byť hlavne smerom dnu. „V utorok by sa mal do tréningového procesu zapojiť Litovec Edgars Jankaukas, ktorý naposledy pôsobil v Žiline. Do začiatku ligovej súťaže musíme ešte nájsť aj hráča na kraj, pretože odtiaľ nám odišla dvojica Božok – Sviarčinskij a neprišiel nikto nový. Na strane máme problém, čo bolo vidno aj v Zabrze. Tam ešte nemohol hrať Martin Kolesár a keď dostal Šimčák červenú kartu, nemali sme na tieto posty alternatívy.“

Proti Lokomotíve Košice v sobotu vo Vranove nad Topľou

Zemplínčania v príprave zatiaľ odohrali sedem duelov, v ktorých dvakrát zvíťazili, dvakrát remizovali a trikrát ťahali za kratší koniec. Do začiatku jarného ligového kolotoča odohrajú ešte jeden duel. V generálke nastúpia proti Lokomotíve Košice. Zápas by sa mal hrať v sobotu 10. februára o 14.00 hod. vo Vranove nad Topľou.

Peter Brendza



Uverejnené: 05.02.2018 22:31:06 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.