files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Natiahne Iuventa víťaznú sériu na dvojciferné číslo?

Už deväť zápasov trvá víťazná séria hádzanárok Iuventy Michalovce. Tie sa po dvoch prehrách u súpera v rade poriadne nakopli. Zdolali všetky tímy zo špičky spoločnej česko-slovenskej MOL ligy a v súčasnosti bojujú o prvé miesto v tabuľke. Na to sa znova môžu dostať v piatok. Stačí im zdolať v predohrávke sedemnásteho kola celok SHK Veselí nad Moravou. Ale pozor! Práve „Panenky“ pod vedením bývalého trénera HC winLand Michalovce Ľuboša Hudáka im v tejto sezóne pripravili jednu z dvoch porážok. Natiahne Iuventa víťaznú sériu na desať duelov, alebo sa v piatok dočkáme v Chemkostav aréne ďalšieho prekvapenia od Moraváčok?

Michalovčanky majú v novom roku najlepšiu fazónu zo všetkých tímov účinkujúcich v spoločnej súťaži. Presvedčivo zvíťazili vo všetkých piatich dueloch a ich víťazná séria začatá v októbri minulého roka tak má pokračovanie aj v tom novom. „Sme veľmi radi, že sme sa po tých dvoch tesných a ubíjajúcich prehrách nakopli. Vtedy sme boli na piatom mieste, teraz nám patrí prvá či druhá priečka, čo je pre nás príjemnejšie konštatovanie. Ja osobne verím, že víťazná séria môže pokračovať aj naďalej. Musíme ale naďalej produkovať tú hru, akú sme napríklad predviedli v zápasoch v Prešove či naposledy v Písku, kde sme hrali veľmi dobre,“ konštatuje ľaváčka v službách michalovskej Iuventy Veronika Habánková.

Obhajca interligového prvenstva bude môcť vo víťaznej sérii pokračovať už tento piatok, kedy od 17.30 hod. vo svojej domovskej Chemkostav aréne privíta celok SHK Veselí nad Moravou. Ten je v tejto sezóne obrovským prekvapením. Aktuálne mu patrí piata priečka a sú to práve „Panenky“, ktoré na domácej pôde pripravili Iuvente jednu z dvoch tohtosezónnych porážok. V septembri ju zdolali po oduševnenom výkone 29:27. „Táto sezóna im vychádza lepšie, ako minulá. Zdá sa, že sa cez leto poriadne skonsolidovali a zrejme je vidieť aj robota trénera Hudáka. Čo sa týka toho zápasu u nich, im vyšlo prakticky všetko, na čo siahli, nám zase skoro nič. Musíme sa z tej prehry poučiť a hrať inak ako tam. Určite im máme čo vracať, pretože prehra u nich bola pre nás nepríjemná, no treba povedať, že aj zaslúžená,“ podotkla Veronika Habánková, podľa ktorej ďalších slov najväčšia sila Veselí tkvie v spojkovom rade. „Je tam aktuálne najlepšia strelkyňa ligy Majka Olšovská, na ktorú si musíme dať rozhodne pozor. Veselí má ale aj ďalšie kvalitné spojky. Síce sú bez ľaváčky, no aj tak sú nebezpečné a dokážu strieľať aj z väčších vzdialeností. Ja ale verím, že aj doma nadviažeme na dobré výkony z vonku a v piatok opäť potešíme divákov víťazstvom.“

Peter Brendza



Uverejnené: 08.02.2018 20:54:07 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.