files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zemplínska šírava sa hemží festivalmi

Po minulé roky bolo veľkým potešením vidieť na Šírave aspoň jeden hudobný festival. Každé leto sa zvyšovala kvalita a tieto priaznivé podmienky prilákali viac organizátorov a množstvo ľudí. Počas týchto horúcich mesiacov sa akoby s nimi roztrhlo vrece.


Už máme za sebou

Vlnu hudobných festivalov odštartoval Easthetic festival. 25. júna pootvoril letnú sezónu, ktorá oficiálne nezačala. Návštevníkom to zrejme neprekážalo, keďže horúco bolo dosť, a tak sa nemuselo čakať na nejaký otvárací akt. Easthetic priniesol niečo nové, čo tu ešte nebolo. Od nápadu alternatívnej hudby až po myšlienku spojiť ju s umením. Organizátor sa nesnažil zaplatiť najväčšie hviezdy, ale upozorniť aj na alternatívnu hudbu, ktorú počas dvoch dní spojil s umením. Hlavné pódium so skupinami sa delilo o slávu so spisovateľmi, sochármi, maliarmi, hercami sediacimi pod holým nebom. Workschopy, predaj kníh, súťaže i to bolo na úplne prvom Easthetic festvivale.

Po minuloročnom úspešnom festivale Fun rádio Dohoda, bol nedávno zavŕšený aj druhý ročník, ktorého usporiadateľom bola spomínaná súkromná rozhlasová stanica. Populárna hudba hrajúca v ich éteri sa odzrkadlila aj na festivalovej tribúne. Medzi ťahače patrili mená ako Muller, Miro Žbirka, Rytmus, No Name a ďalši, ktorí sa objavovali na reklamných bilbordoch a zasklených tabuliach. Možno nie všetci, čo si zakúpili vstupenky  tušili, že nie každý interpret zapísaný v programe odohrá svoj „mini koncert“ aj na Šírave. Niektorým uniklo, že zoznam plný spevákov platí pre celú Dohodu, a tých bolo na Slovensku niekoľko. Napriek tomu nik neodchádzal sklamaný, lebo aj na Šírave vystúpila kopa populárnych hviezdičiek.

Šírava rozkvitá

Nevýhodou početných festivalov sú opakujúci sa interpreti. Pozitívne je, že Šírava rozkvitá a profitujú nielen organizátori, ale aj región. Na výber sú jednodňové alebo viacdňové festivaly. Kúpu lístku radšej neodkladajte, lebo si priplatíte. Predsa len, ak sa rozhodnete na poslednú chvíľu, brány máte všade otvorené.

Na festivaly sa už nechodí len za konkrétnymi skupinami, ale najmä za atmosférou. Nie je to len o dobrej hudbe, ale aj o priateľoch. ,,Nikdy tam nejdem kvôli peknému spevákovi, ale len preto, aby sme si niekam vyrazili,“ poznamenala Katka z Dohody. Opačnému pohlaviu nesmie chýbať pivo. ,,Patrí to k tomu, stáť si s pivkom v ruke a počúvať hudbu,“ hovorí účastník jedného z festivalov. Hudba, priatelia, jedlo, pivo, zábava sa dá nájsť na každom dobrom festivale. Už len vďaka kritériám účastníkov je máloktorý festival zlý, aj preto je ich tak zrazu veľa. Ľudia sa chcú v lete baviť a patrične za to zaplatia. Nezabudnime ešte dodať, že tento víkend sa uskutoční populárny Šírava fest. Viac v podrobnom článkuku.                                         
                        Veronika Cholevová

 



Uverejnené: 20.07.2010 10:59:28 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.