files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín niekoľko týždňov bez Róberta Kovaľa

Mal byť jednou z najvýraznejších posíl MFK Zemplín v jarnej časti. Odchovanec humenského futbalu, ktorý prakticky od dorasteneckého veku figuroval v Michalovciach, sa vrátil po štyroch rokoch z Dukly Praha, odkiaľ prišiel na polročné hosťovanie. Návrat Róberta Kovaľa má ale ďaleko k ideálu. Hneď v prvom prípravnom súboji proti Třincu (1:3) sa totiž zranil a roztrhnutý väz v členku bo pribrzdí na niekoľko týždňov.

„Chcel som zblokovať prihrávku, čo sa mi aj podarilo, no došľapol som tak nešťastne, že som si roztrhol väz vo vonkajšom členku,“ skonštatoval pre Denník Šport Róbert Kovaľ. Toho nohu od prvého februára zdobí sadra. Pauzovať by mal minimálne šesť týždňov. „Dúfam, že členok bude v poriadku, rekonvalescencia prebehne rýchlo a na jar chlapcom ešte pomôžem,“ želá si 24-ročný ofenzívny stredopoliar, ktorý do Michaloviec prišiel z Dukly Praha, kde má zmluvu do leta 2019.

Róbert Kovaľ do Prahy prestúpil vo februári 2014. Po príchode do stovežatej ale na neho prišli veľké zdravotné patálie. V apríli 2014 si roztrhol krížny väz v pravom kolene, čo ho zabrzdilo na deväť mesiacov. V zime 2015 sa mu zase ozval meniskus, no a v novembri 2016 si opäť roztrhol krížny väz v pravom kolene. Nasledovala ďalšia osemmesačná pauza. Naplno začal trénovať až minulé leto. Postupne sa dostával do zostavy Dukly, na jeseň si zahral v šiestich dueloch a dokonca si proti Bohemiansu Praha otvoril aj gólový účet. V týchto týždňoch sa dohodol na návrate do Michaloviec. Kovaľov debut v slovenskej najvyššej súťaži sa ale na niekoľko týždňov odloží. „Je to dosť frustrujúce. Už keď sa hráčovi pritrafí jedno vážnejšie zranenie, tak to pôsobí veľmi depresívne, no na mňa sa niečo lepí prakticky každý rok. S tým však už nič nenarobím, musím vyčkať, dať sa znova dokopy a veriť, že je to moje posledné vážnejšie zranenie,“ dodáva pre Šport 24-ročný stredopoliar.



Uverejnené: 10.02.2018 12:00:35 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.