files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Výstavba komunitného centra v osade Angi mlyn je vo finálnej fáze

Výstavba komunitného centra (KC) v michalovskej osade Angi mlyn je vo finálnej fáze. Ukončenie stavebných prác predpokladajú už v tomto mesiaci. TASR o tom informovala hovorkyňa radnice Iveta Palečková.

Novopostavený objekt podľa jej slov dispozične pozostáva z kancelárie komunitných pracovníkov, zo spoločenskej miestnosti, ktorá zároveň slúži na skupinové aktivity, je tam kuchynský kút a sociálne zariadenia pre klientov a personál. "Súčasťou KC je aj stredisko osobnej hygieny, ktoré bude slúžiť na zabezpečenie nevyhnutnej osobnej hygieny pre ľudí bez prístrešia, ťažko zdravotne postihnutých a ľudí v dôchodkovom veku," priblížila. Jeho kapacita zatiaľ nie je schválená, Úrad verejného zdravotníctva SR tak urobí po obhliadke budovy. "Ale stavia sa s výhľadovou kapacitou do 30 klientov," doplnila. Mesto získalo na túto aktivitu financie z Operačného programu Ľudské zdroje vo výške takmer 108.000 eur, spolufinancovanie tvorí suma niečo vyše 28.000 eur. Stavbu realizuje michalovská firma CSM Stav. Práce na nej začali v septembri.

V komunitnom centre budú pracovať podľa hovorkyne traja zamestnanci. Poskytovať budú viaceré služby, medzi ne patrí základné sociálne poradenstvo, prevencia sociálno-patologických javov, podpora začleňovania klientov do existujúcich sociálnych sietí, štruktúr, služieb a inštitúcií či pomoc pri efektívnom riešení sporov a konfliktov v komunite. Ich pracovnou náplňou bude tiež podpora záujmovej činnosti a zmysluplného trávenia voľného času, vzdelávania detí a mládeže, ale aj iniciatív obyvateľov v oblasti zdravého a čistého životného prostredia, tiež realizácia zdravotnej osvety či osvety v oblasti plánovaného rodičovstva. Pomáhať budú obyvateľom komunity v oblasti bývania a zvyšovania zodpovednosti zaň, poskytovať budú tiež služby podpory pre zvyšovanie zamestnateľnosti a zamestnanosti, vrátane základného poradenstva. Palečková podotkla, že KC v meste už funguje, zatiaľ v dočasných priestoroch III. Základnej školy na Mlynskej ulici.

TASR



Uverejnené: 12.02.2018 09:06:43 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.