files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Národný týždeň manželstva v Michalovciach

Národný týždeň manželstva (NTM) je týždenná iniciatíva na podporu manželstva, ktorá prebieha v týždni osláv sv. Valentína - stále obľúbenejšieho sviatku spájaného s láskou a partnerskými vzťahmi. Ide už o 8. ročník tejto kampane na Slovensku. História Národného týždňa manželstva sa začala v Anglicku v roku 1996 a postupne sa táto kampaň rozšírila na všetky kontinenty. Cieľom NTM je propagovať a podporiť manželstvo ako vzácnu hodnotu pre moderného človeka a vytvoriť tak priestor, kde si môžeme pripomenúť, že spokojné manželstvo nie je samozrejmosť, ale vzťah, ktorý by sme mali rozvíjať.

Táto aktivita, ktorá prebieha aj v našom meste, sa začala v pondelok 12. februára a potrvá do nedele 18. februára. Cirkev bratská v spolupráci s Mestom Michalovce, SZUŠ – Talent-Um a Reformovanou kresťanskou cirkvou si v rámci Národného týždňa manželstva pripravili pre Michalovčanov niekoľko zaujímavých podujatí. Bola vyhlásená súťaž Hľadá sa najdlhšie manželstvo v Michalovciach. Jej cieľom bolo oceniť  v našom meste pár s najdlhšie trvajúcim manželstvom. Michalovčania tak mohli prihlásiť do súťaže svojich rodičov, starých rodičov, susedov, prípadne samých seba. Súťažiť mohli len manželské páry žijúce na území mesta. Práve dnes navštívil primátor mesta Viliam Zahorčák spolu s Bohdanom Roháčkom manželov Ondreja a Margitu Vasiľových, ktorí v tomto roku oslávia 60. výročie svojho manželstva a stali sa najdlhšie žijúcim manželskýmpárom v našom meste (samozrejme z tých, ktorí sa prihlásili). Súkromná základná umelecká škola Talent-Um sa v rámci Národného týždňa manželstva  predstaví vo štvrtok 15. februára v Mestskom kultúrnom stredisku v Michalovciach s muzikálom Anna.

Záver Národného týždňa manželstva bude patriť Manželskému popoludniu, ktoré sa uskutoční v sobotu 17. februára v priestoroch Cirkvi bratskej na Užhorodskej ulici. Bude pripravená prednáška s diskusiou na tému Manželstvo ako umenie lásky s manželmi Lipovskými. V nedeľu 18. februára sa taktiež v budove Cirkvi bratskej budú konať bohoslužby so začiatkom o 10.00 hod. V prílohe prikladáme aj lákavé akcie pre obyvateľov nášho mesta, ktoré pripravili partneri tejto aktivity. Počas celého týždňa majú manželia v  Michalovciach možnosť navštíviť zariadenia rôzneho typu (kaviarne, reštaurácie, hotely) v ktorých im bude poskytnutá zľava.



Uverejnené: 13.02.2018 16:05:42 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.