files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Anton Šoltis: Od hodnotenia rozhodcov sú tu iní

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce odštartovali jarnú časť bojov o body v najvyššej Fortuna lige tak, ako skončili jesennú časť, teda remízou 1:1. Práve takýmto výsledkom sa skončil ich domáci súboj s favorizovaným Slovanom Bratislava. Paradoxne, ide už o štvrtý výsledok 1:1 v rade, keď troma takýmito výsledkami zakončili „šoltisovci“ aj jesennú časť. Postupne doma remizovali s Trenčínom, Ružomberkom a na záver jesene aj v Senici. Keď k tomu prirátame aj víťazstvo v Zlatých Moravciach, Michalovčania ťahajú už päťzápasovú sériu bez prehry.

Favoritom stretnutia boli jednoznačne „belasí“. Tých v zime posilnilo až deväť hráčov, ktorí sa musia pokúsiť zmazať už jedenásťbodovú stratu na prvý Spartak Trnava. „Vedeli sme, že k nám príde kvalitný súper posilnený o viacerých hráčov, ktorý bude chcieť vyhrať. S bodom sme spokojní, no verili sme si aj na tri. Určite nie je jednoduché zapracovať toľko nových hráčov. Mužstvo potrebuje čas, kým si všetko sadne. Slovan bude za mesiac, či dva úplne inde, kde je teraz. Chceli sme získať tri body, no spokojní sme aj s bodom,“ skonštatoval po nedeľňajšom stretnutí tréner Michalovčanov Anton Šoltis.

Na výborne pripravenom teréne sa hral na úvod jari výborný duel. Lepšie síce začali hostia, no Michalovčania sa po niekoľkých minútach osmelili a boli favoritovi v prvom dejstve vyrovnaným súperom. Ich snahu korunoval na konci prvého polčasu Martin Koscelník, ktorý svojim šiestym tohtosezónnym gólom otvoril skóre. Hostia síce mali v druhom dejstve územnú prevahu, pevná defenzíva Zemplínčanov na čele so skvelým brankárom Kirom im ale robila problémy. Až prišla 74. minúta, kedy si nešťastne tečovaná strela Čavriča našla cestu medzi tri žrde. „Niekedy je to tak, že chytíte čisté šance a následne dostanete takýto „poťa“ gól. Určite mrzí, že sme inkasovali takýmto spôsobom, pretože súper mal oveľa väčšie šance, z ktorých paradoxne neskóroval. Ja musím svojich zverencov pochváliť. Odovzdali na ihrisku maximum. Možno začiatok z našej strany nebol najlepší, no postupom času sme zo seba striasli nervozitu a hru vyrovnali,“ pokračoval michalovský lodivod, pre ktorého to bol na lavičke Michalovčanov prvý bod s najslávnejším slovenským klubom, keďže vlani s ním trikrát v lige prehral 1:3.

Ako to býva v súbojoch so Slovanom Bratislava čoraz častejšie, aj tento priniesol viacero kontroverzných momentov. Je len na škodu veci, že po kvalitnom zápase, o ktorý sa pričinili obaja aktéri, sa musí hovoriť aj o rozhodcoch. Tí boli v nedeľu jednoznačne najslabším článkom duelu. Hlavný arbiter Patrik Hrčka so svojimi asistentmi síce hrubú chybu, ktorá by ovplyvnila duel, neurobil, no divákov si proti sebe poštval hlavne dvojakým metrom, ktorý bol v niektorých momentoch až poriadne okatý. „Ja sa k rozhodcom vyjadrovať nechcem. Od ich hodnotenia sú tu iní,“ zdôraznil Anton Šoltis, ktorý však predsa následne konštatoval. „Súhlasím s vami, že v zápase bolo veľmi veľa sporných momentov. Tie boli na jednej strane posudzované iným metrom, ako na druhej. Ako ale hovorím, na to sú tu iní ľudia a ja verím, že sa z toho urobia závery, pretože niektoré veci boli pochybné a kontroverzné...“

 

Hlavný arbiter Patrik Hrčka si nedeľňajší zápas za klobúk rozhodne nedá.

Peter Brendza



Uverejnené: 19.02.2018 14:45:18 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.