files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dovolenkovým hitom tohto leta je Turecko

Leto je čas na dovolenky ako stvorený. Mnoho ľudí si už v predstihu láme hlavu, kam sa má vybrať, keďže ponúk na každé leto je neúrekom. Tí, ktorí sú verní len jednému miestu a pravidelne sa naň vracajú, majú o starosť menej. No tí, čo majú radi zmenu, neraz prelistujú desiatky ponúk rôznych cestovných kancelárií či agentúr, aby si vybrali niečo podľa ich gusta. Či už je to po finančnej stránke, alebo sa všetko odohráva od chuti kam vycestovať. 

Podľa našej sondy sa naši dovolenkári najradšej na svoje destinácie prepravujú letecky a najviac im chutia ponuky „last minute“. V Michalovciach máme 22 cestovných agentúr alebo pobočiek cestovných kancelárií. Priznám sa, že som donedávna ani netušil, aký rozdiel je medzi cestovnou kanceláriou a cestovnou agentúrou. Pre tých, čo sú na tom podobne ako ja, objasňujem, že kancelárie ponúkajú svoje vlastné produkty s vlastnými kapacitami v zahraničí, pričom agentúry ponúkajú produkty cestovných kancelárií, s ktorými majú zmluvné dohody.

Valéria Záhorčáková
Cestovná agentúra - Amfora

Pre CA Amfora sa táto sezóna rozbiehala trochu pomaly. V zime boli v kurze „first momenty“, potom prišla trochu stagnácia a teraz ma každý záujem o „last minuty“. Kým minulý rok bol v kurze najviac Egypt, toto leto si Valéria Záhorčáková myslí, že tohtoročným hitom je Turecko. Ďalšou destináciou, kam radi cestujú ich klienti, je Chorvátsko, ale aj Egypt, Tunisko a záujem je tiež o Grécko. Za jednu sezónu navštívi kanceláriu ich agentúry asi tak päťsto klientov. Najväčší dopyt je o dopravu leteckú, individuálnu a na treťom mieste o autobusovú.

Mgr. Renáta Mesarošová
Cestovná agentúra - Domenica

Klientela CA Domenica má najradšej Chorvátsko. No aj pani Mesarošová potvrdzuje tohtoročný zvýšený záujem o Turecko a jeho letoviská. O Grécko majú v ich agentúre toto leto naši dovolenkári záujem menší, ako po minulé roky. Podľa nej, je to práve kvôli nepokojom, ktoré v tejto krajine vypukli ešte v apríli tohto roka. Ani minulú sezónu to nebolo iné a najviac záujemcov o dovolenkovanie prejavilo záujem o Chorvátsko. „Najznačnejšia časť zájazdov sa predáva teraz, počas sezóny, aj keď ľudia nechcú veriť, že v porovnaní s „first momentmi“ sú tie zľavy veľké a že sa dovolenky oplatí kupovať na začiatku roka, pretože na výber je všetko, kdežto teraz, je na výber iba to, čo zostane“ podotkla Renáta Mesarošová.

Martin Doliňák
Cestovná kancelária – Zemplíntour

Cestovná kancelária Martina Doliňáka sa špecializuje hlavne na zájazdy do Bulharska, no pôsobí aj ako agentúra a v ponuke má všetky produkty cestoviek, s ktorými sa spolupracovať dá. Z iných destinácií sa u nich predáva po troške zo všetkého. Otvorene priznáva, že záujem o dovolenky sa kvôli svetovej kríze znížil toto aj minulé leto. Ako si sám myslí, nie je to len kríza ,čo sa podpísala pod menší záujem ľudí vycestovať tohto leta k moru. Sú to aj májové a júnové povodne, ktoré sužovali našu oblasť, škrtli rozpočet mnohým rodinám.

Mgr. Oliver Kluch
Cestovná kancelária – Koala Tours, a.s.

CK Koala Tours je kancelária pôsobiaca na celom území Slovenska. Ako sa od jej riaditeľa dozvedáme, túto sezónu vyhráva jednoznačne Turecko. Ďalej je to Chorvátsko, Egypt a Bulharsko a za nimi nasledujú Grécko, Španielsko, Cyprus, Čierna Hora. Kým v našom regióne je to s predajom oproti rokom minulým slabšie, Koala Tours si momentálne oproti vlaňajšku polepšila 15 percentným nárastom. Podobné to je aj s predajom takzvaných „first momentov“, kde sa pri porovnaní s rokom 2009 predalo až o 20 percent dovoleniek viac. Na otázku, aké tipy zájazdov si v ich pobočkách ľudia najčastejšie kupujú, nám Oliver Kluch odpovedá, že celkom presvedčivo vyhrávajú „all inclusive“ hotely v leteckých destináciach a hotely s polpenziou v Chorvátsku.

                                 Michal Demko

 



Uverejnené: 21.07.2010 16:27:24 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.