files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla ani v play-off na Prešov nevyzrela, šťastena naďalej sedí na "tučniakoch"

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce nezačali semifinálovú sériu play-off St. Nicolaus I. ligy s tímom HC Penguins Prešov najlepšie. Po prehre 2:3 v prvom stretnutí hneď stratili výhodu, ktorú si vydobili v základnej časti tým, že skončili o priečku vyššie. Psychická výhoda sa teraz presúva na stranu „tučniakov“, ktorí zabodovali s „ingemákmi“ aj vo šiestom vzájomnom meraní síl, z ktorých päť vyhrali. Zemplínčania to budú môcť zmeniť v sobotu, kedy sa na ich ľade bude hrať druhý semifinálový duel. V ňom, keď chcú pomýšľať na finále a baráž o Tipsportligu, bezpodmienečne musia vyhrať a vyrovnať stav série. Inak to budú mať v Šariši, kde túto sezónu ešte nevyhrali, veľmi ťažké...

„Koľko môžu mať šťastia,“ vraveli si v piatok večer viacerí na michalovskom zimnom štadióne. Vo vyrovnanom súboji sa misky váh opäť priklonili na stranu Prešovčanov. Asi to však už nebude iba o šťastí a náhode. „Tučniaci“ išli v ústrety prvému semifinálovému bodu viac ako zakríknutí domáci, ktorí sa nevedeli nakopnúť. Dvakrát sa im podarilo zrovnať stav, v závere sa nakoniec na ich hokejky opäť priklonilo šťastie. „Michalovčania sa možno budú sťažovať opäť na šťastenu, no tá praje niekedy aj pripravenému. My sme dnes išli v ústrety víťazstvu. Dvakrát sme vyrovnali a nakoniec sa nám podarilo strhnúť zápas na našu stranu,“ konštatoval po stretnutí obranca HC Penguins Damián Novický, ktorý gólom šesť sekúnd pred koncom prvej časti odpovedal na otvárací presný zásah Michalovčanov.

Tí sa snažili konečne prelomiť sériu vzájomných duelov na svoju stranu. Spytovať svedomie si ale môžu iba sami, keďže nezvládli závery všetkých troch tretín. Práve to bola hlavná príčina ich prehry. V prvej tretine inkasovali vyrovnávajúci gól v poslednej minúte, v druhej v predposlednej, no a rozhodujúci padol tri minúty pred koncom. „Práve naša nekoncentrovanosť v záveroch rozhodla. Síce sme bojovali o lepší výsledok, no treba povedať, že súper bol o krôčik lepší. Niektorí z nás už asi boli hlavami v šatni. Oni následne potrestali naše chyby a našu nekoncentrovanosť, za ktorú sme zaplatili vysokú daň,“ podotkol Ivan Brezniak, strelec prvého michalovského gólu a po zápase vyhlásený najlepší hráč Dukly.

Piata tesná prehra so Šarišanmi bolí o to viac, že prišla v najnevhodnejšiu dobu. „Asi to už nebude náhoda,“ povzdychol si Ivan Brezniak, ktorý následne dodáva. „Prehrali sme iba prvú bitku, nie celú vojnu. Síce sme stratili výhodu, ktorú sme si vydobili v základnej časti, no ešte nie je koniec série. Naším cieľom teraz bude najskôr doma zvíťaziť v druhom zápase a potom si zobrať požičané späť z Prešova. Musíme ale hrať inak ako v prvom zápase. Musíme sa viac tlačiť do brány a nútiť súpera k chybám. Je to play-off a tu ľahké góly nepadajú. Stále to máme vo vlastných rukách. Nikde nie je napísané, že napríklad my nemôžeme vyhrať u nich. Ako som už ale povedal, niečo musíme zmeniť.“

S jedlom rastie chuť a tá prešovská po piatku opäť narástla. Psychická výhoda je teraz na ich strane, keďže oni v sobotu môžu a Michalovčania musia vyhrať. „V play-off sa už nemáte na čo šetriť. My ideme v každom zápase naplno, poľavenie si nepripúšťame. Do Michaloviec sme išli s cieľom vyhrať aspoň jeden zápas. Podarilo sa nám to hneď na úvod, z čoho sme šťastní, no v sobotu je nový deň, nový zápas a my aj do neho pôjdeme s cieľom vyhrať a v sérii viesť 2:0. Určite sa nebudeme šetriť a spoliehať sa na to, že doma vyhráme oba zápasy. Ako totiž vidíte, každý jeden náš vzájomný duel v sezóne je vyrovnaný a rozhodujú maličkosti. Tak to bolo aj v piatok, a tak to zrejme bude aj v ďalších stretnutiach,“ dodáva na záver Damián Novický, obranca HC Penguins Prešov.

Peter Brendza



Uverejnené: 24.02.2018 10:38:10 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.