files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa odštartovala letnú prípravu s minimálnymi zmenami

Po Škľarukovej, Weibelovej a Jenčíkovej družstvo opúšťa aj spojka Piskayová. Na strane príchodov zatiaľ figuruje jediná nová tvár - Iveta Mičiníková. Od tohto týždňa sa michalovské hádzanárky presúvajú na kondičné sústredenie do Vysokých Tatier a v rácmi prípravy sa predstavia na troch turnajoch, okrem domáceho Memoriálu Tomáša Jakubču to budú previerky v Olomouci a Hodoníne.


Hádzanárky úradujúceho slovenského vicemajstra Iuventy Michalovce odštartovali minulý týždeň v pondelok letnú prípravu už so zmeneným kádrom. Oproti minulej sezóne v ňom nefigurovali ukrajinská pivotka Viktória Škľaruková či spojka Lucia Weibelová, ktorá posilnila Šaľu. Zemplínsky klub sa rozlúčil aj so svojou služobne najstaršou hráčkou, 36-ročnou Sylviou Jenčíkovou. Po pár dňoch letnej prípravy sa rozhodlo, že družstvo opustí aj spojka Zuzana Piskayová, ktorá v nabitej konkurencii na svojom poste radšej zvolila odchod do Šale. Pod vedením bývalého kormidelníka Iuventy Michala Lukačína navyše bude v nasledujúcom ročníku hrávať aj ďalšia kmeňová hráčka Michaloviec, Katarína Zemaneková. Tá pôvodne zamierila na študentské hosťovanie do Nitry, no napokon aj ona zakotví v Šali. Medzi novými tvárami sa objavila trojica dorasteniek, Katarína Feňovčíková, Katarína Hvostaľová a ukrajinská brankárka Oleksandra Krebsová. V utorok sa k tímu trénera Dušana Daniša pripojila aj juniorská reprezentantka Slovenska, 18-ročná Iveta Mičiníková z MHK Bytča. "V kádri nenastali veľké zmeny. Platí to, čo sme povedali po skončení minulej sezóny - chceme stavať na vlastných odchovankyniach a dať viac priestor mladým hráčkam. Podstatné je, že dievčatá trénujú s chuťou a navyše aj príprava má zásluhou trénerov rozmanitejší charakter. Samozrejme, je to v prvom rade drina," vysvetlil športový riaditeľ Iuventy Pavol Mačičák.

Iuventa bude mať v letnej príprave k dispozícii tento devätnásťčlenný káder: Gubíková, Kudročová, Krebsová - Hollá, Feňovčíková, Rebičová, Hvostaľová, Kalaninová, Obšatníková, Bačíková, Horňáková, Polláková, Szöllösiová, Kvetková, Trehubovová, Tobiášová, Nemčíková, Piskayová, Mičiníková,. "Po prvom zahrievacom týždni sa od toho aktuálneho presunieme na sedem dní do Vysokých Tatier, kde absolvujeme vysokohorské sústredenie. Tam budú dievčatá naozaj tvrdo trénovať, pričom ich neminú ani túry na tatranské končiare. Hernú fazónu budeme ladiť na troch turnajoch v druhej polovici augusta, ale ešte predtým by sme sa dvakrát chceli stretnúť s maďarským Debrecínom. Po domácom turnaji, Memoriáli Tomáša Jakubča, kde sa okrem nás predstavia aj Užhorod, Zaporožie a Olomouc, sa neskôr predstavíme na turnaji "O pohár míru" v Olomouci a generálkou na majstrovský štart WHIL bude Slovácky pohár v Hodoníne za účasti poľského Lubinu, azerbajdžanského Baku a holandského Amsterdamu," dodal na margo prípravného obdobia Iuventy Pavol Mačičák.

Michalovský klub čaká aj účinkovanie v pohárovej Európe, svojho súpera v Pohári EHF spozná po žrebe 27. júla.                                                                                                                     

 (juke)

 



Uverejnené: 21.07.2010 16:36:28 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.