files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla zdolala Prešov 4:3 a je vo finále!!!

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce to dokázali. V rozhodujúcom piatom stretnutí semifinále play-off St. Nicolaus I. ligy zdolali HC Penguins Prešov 4:3 a v sérii tak triumfovali 3:2. Finálová séria, v ktorej sa Michalovčania stretnú so Skalicou, začína dvojzápasom v pondelok a utorok na Záhorí. Doma sa "ingemáci" predstavia v treťom finálovom stretnutí v piatok 9. marca a prípadnom štvrtom stretnutí, ktoré by sa hralo v sobotu 10. marca (začiatky o 17.30 hod.). Finálovou sériou pre nich sezóna nekončí, keďže dvaja najlepší prvoligisti postupujú do baráže o Tipsportligu, kde si zmerajú sily s dvoma najslabšími tímami z najvyššej súťaže (momentálne to vyzerá na Detvu a Nové Zámky).

Zápas o všetko začal v rezkom tempe. Najskôr pohrozili hostia, Gavrik ale tiesnený netrafil Babynetsovu prihrávku, na druhej strane Solomončakova strela išla tesne nad. Do vedenia nakoniec predsa išli domáci. V štvrtej minúte Hamráček posunul puk na modrú a Rusinova strela skončila v sieti. Vyrovnať mohol Pulščák, Trenčan ale jeho strelu vyrazil, na druhej strane Riečický skryl do lapačky Brezniakovu bombu. V 15. minúte ale už bol bezmocný, keď Toma dorazil puk za jeho chrbát – 2:0. Prešovčania sa však predsa dostali do zápasu. Tridsať sedem sekúnd pred koncom prvej časti totiž ich kapitán Marcel Baláž prestrelil Trenčana. Aj v druhej časti sa hral zaujímavý hokej. Hra sa prelievala na obidve strany. Michalovčania nakoniec opäť išli do dvojgólového vedenia, keď spomedzi kruhov prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste Marek Mašlonka. Domáci však opäť dvojgólový náskok do konca tretiny neudržali. Štyri minúty pred jej koncom totiž nahodenie Hopkoviča tečoval do siete Pulščák a Šarišania tak naďalej žili.

V úvode tretej tretiny mali možno hostia opticky viac z hry, prvú gólovú šancu ale mali Michalovčania, Erik Piatak však nenamieril presne. Presne v polovici tretej časti putoval na trestnú lavicu Mačkovič a jeho vylúčenie potrestal štvrtým gólom Jakub Linet. Hostia sa ale opäť vrátili do hry. Keďže Michalovčania nezatĺkli definitívne klinec do ich rakvy pri päťminútovom vylúčení Chalupu, počas power-play v predposlednej minúte dokázal znížiť Mikolášek. Vyrovnať sa ale „koňarom“ nepodarilo, a tak do vytúženého finále postupujú o krôčik lepší Michalovčania.

HK Dukla Ingema Michalovce - HC Penguins Prešov 4:3 (2:1, 1:1, 1:1)
Konečný stav série: 3:2
Góly:
5. Rusina (Hamráček), 16. Toma (Hamráček, Solomončak), 28. Mašlonka (Piatak), 50. Linet (Hančák) pres/1 – 20. Baláž (Šimčák, Chalupa), 36. Pulščák (Mačkovič, Mikolášek), 59. Mikolášek (Novický, Hopkovič)
Vylúčení:
3:2, navyše Chalupa (Prešov) 5+DKZ faul lakťom. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: P. Korba, Žák - Riš, Pribula. Divákov: 2300.
HK DUKLA INGEMA:
Trenčan - Hančák, Valečko, Korenko, Kolba, Meliško, Rusina - Brezniak, Linet, Halás - Mašlonka, Piatak, Jokeľ - Hamráček, Toma, Solomončak - Banovský, Balko, Mesároš - Fajčák.
HC PENGUINS:
Riečický - Palko, Pavúk, Hopkovič, Novický, Mačkovič, Kotzman, Gábor, Komloš - Baláž, Šimčák, Chalupa - Gavryk, Bylina, Babynets - Mikolášek, Valent, Pulščák - Krajňák, Prokop, Ferenc. 



Uverejnené: 02.03.2018 20:52:57

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623