files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla do finále: Marek Mašlonka: Nechceme ho iba odohrať, ligu chceme vyhrať

Hokejisti michalovskej Dukly Ingema si po štyroch rokoch znova zahrajú o víťaza v prvej ligy. Zverenci trénera Miroslava Chudého splnili hlavný predsezónny cieľ, postup do finále a takisto aj do baráže o Tipsportligu. Rozhodli o tom v piatkovom piatom stretnutí semifinálovej série St. Nicolaus I. ligy, v ktorom zdolali HC Penguins Prešov 4:3 a na zápasy 3:2.

Michalovčania si tak natiahli sezónu až do druhej polovice apríla. „Práve o to sme hrali, aby sezóna bola čo najdlhšia. Teraz na chvíľu pooslavujeme, no od soboty sa pripravujeme na finále, kde nás čaká Skalica,“ poznamenal po skončení náročnej semifinálovej série michalovský útočník Jakub Linet. „Čo sa týka série, bola presne taká, akú sme čakali. Veľmi náročná. Všetkých päť zápasov bolo vyrovnaných, rozhodovali maličkosti a som rád, že tie tentoraz oproti zápasom v základnej časti hrali pre nás,“ pokračoval Jakub Linet, ktorý videl zlom série v štvrtom stretnutí na ľade Prešova. „Moment, keď sme vyrovnali na 1:1 nás nakopol a odvtedy sme bojovali jeden za druhého. Nakoniec to vyšlo v náš prospech.“

Napínavá séria sa lámala vo viacerých momentoch. Po prvom stretnutí bola loptička na strane „Šarišanov“, ktorí dokázali pri Laborci triumfovať 3:2. Aj keď Dukla v druhom stretnutí vyrovnala jej stav, výhoda stále bola u Prešovčanov. Tým stačilo doma vyhrať v oboch dueloch, čo sa nakoniec nestalo. Rozhodnúť musel piaty zápas a ten sa už niesol v réžii Michalovčanov. „Ja si myslím, že postúpilo lepšie mužstvo,“ sebavedomo konštatuje ďalší útočník „ingemákov“ Marek Mašlonka. „Zlomovým bol štvrtý duel v Prešove, kde sme my museli a oni mohli. Nakoniec sme to zvládli. My sme však sklamali v prvom zápase, kde sa dostal Prešov do výhody. Bola to naša chyba, ktorá nás mohla vyjsť draho. Čo sa týka samotnej série, určite som čakal, že bude napínavá. Nakoniec sa nám ju podarilo vyhrať a ten kúsok šťastia, čo mali s nami oni v základnej časti, sme tentoraz mali my,“ pokračoval Marek Mašlonka.

Prešovčania mali všetko vo svojich rukách. Po dvoch zápasoch v Michalovciach im stačilo dvakrát potvrdiť domáce prostredie. Na prvý pokus sa im to pri výhre 4:0 podarilo, na druhý však nie. Štvrtý diel série prehrali 2:4 a tá sa tak sťahovala opäť do Michaloviec. „V prvom rade chcem skonštatovať, že diváci mohli vidieť napínavú sériu, so šťastnejším koncom pre Michalovčanov,“ podotkol kapitán „prešovských tučniakov“ Marcel Baláž. „Jej zlom nastal vo štvrtom zápase, kde sme po prvej tretine viedli 1:0 a mali sme tak všetko vo svojich rukách. V druhej časti sme to však neustáli, dostali sme dva rýchle góly, ktoré Michalovčanov nakopli. Piaty zápas je už lotériou kto z koho. My sme dvakrát rýchlo inkasovali a potom už len doťahovali náskok súpera. O tom je play-off, niekto vyhrá a niekto musí prehrať. Žiaľ, na strane porazených sme my,“ pokračoval Marcel Baláž.

„Tučniaci“ tak ani na druhý pokus nepostúpili do finále prvej ligy. Vlani ako víťaz základnej časti nestačili na štvrtú Skalicu, ktorej podľahli 1:3 na zápasy, tentoraz bola pre nich neprekonateľnou michalovská prekážka. „Minulý rok sme išli do semifinále ako favorit, žiaľ, nezvládli sme to. Tentoraz bola pozícia favorita na inej strane. My sme si však na Duklu verili. Darilo sa nám proti nej v základnej časti a verili sme, že to bude pokračovať aj v play-off. V napínavej sérii rozhodovali maličkosti a tie tentoraz hrali pre Duklu,“ smutne konštatuje prešovský kapitán, ktorý bol v semifinálových dueloch správnym lídrom svojho tímu, keď patril medzi najnebezpečnejších hráčov „tučniakov“.

Sezóna pre „vojakov“ ešte vonkoncom nekončí. Ba, až teraz začínajú tie zápasy, na ktoré sa všetci tešili. Vo finále si to rozdajú s víťazom základnej časti, so Skalicou. Výzvou určite bude aj víťazný pohár, ktorý by Michalovce získali po 32 rokoch. „Sezónu sme si natiahli až do druhej polovice apríla, čo bol však náš cieľ. Určite je pre nás výzvou finále a zisk pohára. Do finále sme sa nedostali iba preto, aby sme ho odohrali a pripravili sa tak na baráž o Tipsportligu. Už keď sme tu, chceme vyhrať celú ligu,“ presvedčivo konštatuje Marek Mašlonka, na ktorého slová nadväzuje aj Jakub Linet. „Každý, kto sa do finále dostane, chce ho aj vyhrať. Ja osobne som s Duklou hral v dvoch finále, vyhrať sa mi ho však ešte nepodarilo. Verím, že sa tak stane teraz.“ 

Peter Brendza



Uverejnené: 03.03.2018 10:38:24 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.