files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín porazil na záver základnej časti majstra zo Žiliny

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili v poslednom 22. kole základnej časti Fortuna ligy nad lanským majstrom MŠK Žilina 1:0 a pripísali si tak cenný skalp jedného z najsilnejších slovenských tímov. O jediný gól v medzišestnástkovom stretnutí s minimom šancí sa postaral v 87. minúte španielsky legionár Jose Carillo Mancilla. Zverenci trénera Antona Šoltisa týmto súbojom ukončili základnú časť Fortuna ligy. Tá sa teraz rozdelí na skupinu o 1. - 6. miesto a skupinu o 7. - 12. miesto. Zemplínčania, ktorým aktuálne patrí deviate miesto, budú hrať v skupine o záchranu. V jej prvom kole privítajú v sobotu 10. marca o 14.00 hod. vo východoslovenskom derby prešovský Tatran.

Na ťažkom teréne za sústavného mrazu sa hral v prvom polčase bojovný medzišestnástkový futbal, s minimom šancí na oboch stranách. Hra sa odvíjala prevažne v strede poľa a na trávniku sa nič mimoriadne dosť dlhú dobu nedialo. Až krátko po uplynutí dvadsiatej minúty napriahol z dobrej parkety nepresne Japonec v službách MFK Zemplín Tsubasha Nishi. Krátko na to musel byť v pohotovosti michalovský golman Matúš Kira, ktorý ale zachránil pred unikajúcim Balajom, na druhej strane Volešák vyškriabal spod brvna Žofčákov rohový kop. Posledné slovo v prvom polčase patrilo hosťom, konkrétne ich kapitánovi Michalovi Škvarkovi, ktorého strela z dvadsiatich metrov si ale cestu medzi tri žrde nenašla.

Aj v druhom polčase sa hra odvíjala prevažne medzi šestnástkami a tímy sa do čistých gólových šancí dostávali iba zriedkavo. Ofenzívne akcie sa rozprúdili až v záverečnej štvrťhodine. Najskôr po rohovom kope Volešák chytil gólovú hlavičku Petra Kavku, následne zneškodnil aj hlavičku striedajúceho Sulleya, no a potom si poradil aj s pokusom ďalšieho striedajúceho hráča Petra Kolesára. V osemdesiatej minúte pohrozili aj hostia. Po rýchlej kontre sa na siedmych metroch dostal k lopte kanonier Samuel Mráz, ktorý však hlavou minul michalovskú bránu. Podobne pochodil v ďalšej kontre aj striedajúci Jánošík, ktorý pálil takisto mimo priestoru troch žrdí. V 85. minúte zahral priamy kop z ľavej strany Kolesár a loptu z bránkovej čiary vykopával Holúbek. Domácim sa predsa len podarilo strhnúť víťazstvo na svoju stranu, v 87. minúte po Žofčákovom priamom kope na zadnú žrď dorazil loptu do siete Carrillo – 1:0! No a keďže „Šošoni“ už nedokázali gólovo odpovedať na michalovský úder, na Zemplíne sa zrodilo obrovské prekvapenie na úkor lanského majstra.

MFK Zemplín Michalovce - MŠK Žilina 1:0 (0:0)

Gól: 87. Carrillo

Žlté karty: 35. Turík - 41. Škvarka, 44. Chvátal

Rozhodovali: Kružliak - Hancko, Pozor; 595 divákov

MFK ZEMPLÍN: M. Kira – I. Žofčák, Kavka, Carrillo, Šimčák (72. Jankauskas) – M. Bednár – M. Koscelník, Turík (62. P. Kolesár), Nishi, M. Regáli – Bragin (66. Sulley)

MŠK: Volešák – Chvátal, Kaša, Hancko, Holúbek – Pečovský – Škvarka, Diaz – S. Mráz, Balaj (60. F. Kubík), L. Mihalík (72. L. Jánošík)



Uverejnené: 03.03.2018 20:08:51
files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.