files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Dukle po dvoch zápasoch spokojnosť, sériu vracať na Záhorie nechcú

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce splnili v prvom dvojzápase finálovej série St. Nicolaus I. ligy cieľ, s ktorým cestovali na ľad víťaza základnej časti HK Skalica. V prvom zápase zvíťazili 4:1 a hoci po tom prehrali 1:2 gólom z poslednej minúty, s doterajším priebehom vyrovnanej série, ktorá sa teraz sťahuje na Zemplín, kde sa v piatok odohrá jej tretí a v sobotu štvrtý diel, je u „ingemákov“ spokojnosť.

„Samozrejme, že je spokojnosť, hoci sme mohli dosiahnuť aj viac,“ rozhovoril sa tréner Miroslav Chudý. Jeho zverenci podali v oboch stretnutiach výborné výkony. V tom prvom pretavili výkon aj do víťazstva, v druhom, hoci súpera prestrieľali v pomere 35:22, už nie. Najviac bolí, že rozhodujúci gól na 1:2 inkasovali v poslednej minúte duelu, dokonca zo súperovej presilovky. „Cieľ, s ktorým sme tam išli, sme splnili. Mrzí ma druhý zápas. V ňom sme boli menej efektívni, keďže si myslím, že sme boli lepším tímom. Mali sme viac šancí. Zatiaľ, čo my sme ich nepremenili, súper vyťažil z minima maximum a vyhral. Práve efektivita nás stála aj druhé víťazstvo,“ pokračoval Miroslav Chudý.

Ten po postupe do finále spomínal, že Dukla vonkoncom neberie dueli so Skalicou ako prípravu na baráž o Tipsportligu. Už keď sa takto ďaleko Michalovčania dostali, po 32 rokoch chcú znova priniesť víťazný pohár za prvenstvo v druhej najvyššej súťaži k Laborcu. Cieľom ale bolo zvládnuť aspoň jeden zápas na Záhorí, čo sa im podarilo hneď v tom úvodnom. „Už pred ním sme si hovorili, že práve dnes je náš deň, že dnes to musíme vyhrať. Chceli sme súpera prekvapiť hneď na úvod, čo sa nám nakoniec aj podarilo. Finálovú sériu sme odštartovali výborne. Chceli sme uspieť aj v druhom zápase, no chýbala nám spomenutá efektivita, na ktorú sme doplatili. Mrzí ma, že sme nevyužili viaceré presilovky. Súper dostal šancu na konci a hneď gólovo udrel. Práve to rozhodlo v ich prospech a zvíťazili, hoci podľa môjho názoru sme hlavne v tretej tretine boli lepším tímom,“ zdôraznil tréner HK Dukla Miroslav Chudý.

Vyrovnaná séria sa teraz sťahuje do Michaloviec, kde môže nastať jej koniec. Oba tímy k tomu potrebujú víťazstvá v oboch dueloch, ktoré sú naplánované na piatok a sobotu (začiatky zhodne od 17.30 hod.). „My by sme sa veľmi radi už do Skalice nevracali a rozhodli pred svojimi fanúšikmi,“ konštatuje tréner HK Dukla Ingema Michalovce a hneď na to dodáva. „Treba ale pozerať aj na kvality súpera. Skalica nevyhrala len tak základnú časť. Určite sem prídu motivovaní ukradnúť nám to, čo sme ukradli my im. My musíme ísť postupnými krokmi. Verím, že nám pomôžu aj diváci, ktorých chcem týmto pozvať na oba zápasy. Verím, že nám svojimi hlasivkami pomôžu zdolať Skalicu tak v piatok, ako aj v sobotu a s ich pomocou donesieme do Michaloviec víťazný pohár. Určite chceme urobiť všetko preto, aby sme už do Skalice ísť nemuseli.“

Peter Brendza



Uverejnené: 07.03.2018 16:56:42 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.