files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Finálovú sériu chcú ukončiť pred vlastnými fanúšikmi

Druhá najvyššia hokejová súťaž, St. Nicolaus I. liga, speje do absolútneho záveru. V Michalovciach sa v piatok a v sobotu odohrajú tretí a štvrtý finálový duel, ktoré už môžu rozhodnúť o víťazovi celej ligy. Po dvoch zápasoch v Skalici je v sérii medzi HK Skalica a HK Dukla Ingema Michalovce stav vyrovnaný. Na Záhorí najskôr triumfovali po výsledku 4:1 Michalovčania, deň na to im Skaličania pri výhre 2:1 odplatili prehru a vyrovnali stav série. Tá sa teraz presúva na Zemplín a Michalovčania do domácich zápasov stupujú s jasným cieľom. Na Záhorie na rozhodujúci piaty zápas sa vracať nechcú!

Zemplínčania boli blízko k absolútnemu dobytiu pôdy „skalických králov“. Po výhre v prvom stretnutí totiž boli aktívnejší aj v tom druhom. Súpera síce prestrieľali 35:22, no na góly prehrali 1:2, keď rozhodujúci presný zásah inkasovali 41. sekúnd pred koncom. „Pred začiatkom finálovej série by sme určite brali aj jedno víťazstvo, no vzhľadom na priebeh druhého zápasu sme trochu sklamaní. Mohli sme totiž viesť 2:0,“ podotýka brankárska jednotka Dukly Adam Trenčan, ktorý následne pokračoval. „My sme tam cestovali s cieľom niečo uhrať, zatiaľ, čo oni boli pod tlakom. Prvý zápas sme zvládli na jednotku. Druhý nás ako som už povedal trochu mrzí. Stanovený cieľ, vyhrať tam aspoň jeden zápas sme splnili, takže z tohto hľadiska môže byť spokojnosť. Máme to vo vlastných rukách a verím, že to doma už nepustíme. Do Skalice sa vracať na piaty rozhodujúci zápas rozhodne nechceme.“

Na prvé duely po zápale pľúc nastúpil stredný útočník Radovan Cútt. Najproduktívnejší hráč Dukly vynechal záver základnej časti, ale aj série proti Spišskej Novej Vsi či Prešovu. „Naskočiť do rozbehnutého vlaku bolo pre mňa veľmi ťažké,“ rozhovoril sa odchovanec zvolenského hokeja v službách michalovskej Dukly. „V prvom zápase som hral menej, no v tom druhom ma už tréner postavil na viac minút. Uvedomujem si, že to z mojej strany nebola najväčšia sláva, no snažil som sa vydať zo seba všetko. Chcel som pomôcť mužstvu,“ pokračuje už skúsený stredný útočník.

Michalovčania išli do Skalice s jasným cieľom, vyhrať aspoň jeden zápas. To sa im nakoniec podarilo hneď v úvodnom súboji finálovej série. „Povedali sme si, teraz alebo nikdy. Videli sme, že Skaličania nie sú v najlepšej forme, aspoň tak pôsobili v prvom zápase, chceli sme teda vyhrať aj druhýkrát. Nechýbalo k tomu veľa, rozhodli maličkosti. Sme však spokojní aj s jedným víťazstvom,“ podotkol Radovan Cútt, ktorý chce takisto urobiť všetko preto, aby sa Dukla na Záhorie už nevracala. „Čakajú nás dva zápasy, ktoré chceme strhnúť na svoju stranu. Musíme hrať tak, ako by to bol náš posledný duel. Ísť naplno do všetkých súbojov a hrať koncentrovane od začiatku. Už keď sme dostali sériu do Michaloviec vyrovnanú, chceme to doma rozhodnúť a tešiť sa z víťazstva v lige pred našimi fanúšikmi,“ dodal na záver Radovan Cútt.

Peter Brendza



Uverejnené: 08.03.2018 17:50:21 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.