files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Návrat mužského florbalu do metropoly Zemplína

Mužský florbal v nie tak dlhej minulosti robil Michalovciam veľmi dobré meno. Hráči FBK Michalovce po dvoch postupoch hrali v sezóne 2012/2013 dokonca v najvyššej súťaži. Po roku však vypadli z Extraligy a tím sa celkom rozpadol. Prioritou pre klub sa stali ženy, ktoré už tretiu sezónu úspešne pôsobia v Extralige. V sezóne 2017/2018 ale nastala zmena a mužský florbal sa vracia na slovenskú mapu.

Od nasledujúceho víkendu si Michalovčania zahrajú v baráži o prvú ligu. Ich súpermi budú dvaja najslabší prvoligisti FBC Red Wings Košice a ŠK Victory Nová Dubnica, a víťazi druhých líg z jednotlivých regiónov - z Bratislavy ŠK Dragons Ružinov Bratislava, zo západu ICE Players Sereď a zo stredu FBK RAptORs (spojený florbalový klub Rabča a Oravská Polhora). Východ Slovenska budú v baráži zastupovať práve Michalovčania, ktorí vyhrali súťaž bez absolvovania čo i len jedného zápasu. „Boli sme jediným prihláseným tímom,“ ozrejmuje Gerhard Puchír, manažér FBK Michalovce.

Mužský florbal sa do Michaloviec vráti po piatich rokoch

V baráži sa stretne každý s každým doma a vonku. Michalovčania nastúpia v prvých piatich dueloch doma, no všetky v Mestskej športovej hale neodohrajú. Hneď prvý, v ktorom privítajú ŠK Dragons Bratislava, odohrajú túto sobotu o 18.30 hod. v Humennom. V Michalovciach ich uvidíme v nedeľu, kedy o 13.30 hod. nastúpia proti Novej Dubnici. „O našich cieľoch a ambíciách veľa napovedia úvodné zápasy. Uvidíme, ako ich chlapci zvládnu. V hre sú štyri postupové miestenky, o ktoré sa chceme pobiť. Verím, že jedna by mohla patriť aj nám. Som o tom presvedčený, že môžeme bodovať aj vonku. Čo sa týka favoritov, tým by mali byť dvaja prvoligisti Red Wings Košice a ŠK Victory Nová Dubnica. Ostatné tímy sú zhruba na rovnakej úrovni. Všetko je teda otvorené. Za nás môžem povedať, že chceme postúpiť a mať aj druhý tím v celoslovenskej súťaži,“ podotýka šéf michalovského florbalu. Káder michalovského celku je skonsolidovaný. Hrajúci tréner Tomáš Matina sa bude opierať hlavne o slovenských juniorských reprezentantov, brankára Petra Pempeka a strelca Tomáša Sokirku. „V tíme je aj Jakub Havrilčák, ktorý v minulosti hrával extraligu v Košiciach, no a napríklad aj Marek Zuhan, ktorý zase hrával extraligu pred piatimi rokmi za nás. Káder je vyskladaný už dlhšie, chlapci pravidelne trénujú už dlhšiu dobu, takže v tomto by nemal byť problém,“ dodáva ešte k mužskej zložke Gerhard Puchír.

Marek Zuhan je jeden z tých, ktorý hral za FBK aj v extraligovej sezóne 2012/2013

Program barážových zápasov FBK Michalovce

Kolo Dátum Deň Zápas Čas
1. 10. marec Sobota Michalovce - ŠK Dragons Ružinov 18.30
2. 11. marec Nedeľa Michalovce - ŠK Victory Stars Nová Dubnica 13.30
3. 17. marec Sobota Michalovce - ICE Players Sereď
15.00
4. 18. marec Nedeľa Michalovce - FBK RAptORs 13.30
5. 24. marec Sobota Michalovce - FBC Red Wings Košice 16.30
6. 25. marec Nedeľa FBC Red Wings Košice - Michalovce 08.30
7. 31. marec Sobota ŠK Dragons Ružinov - Michalovce
17.30
8. 1. apríl Nedeľa ŠK Victory Stars Nová Dubnica - Michalovce 14.00
9. 7. apríl Sobota ICE Players Sereď - Michalovce 10.00
10. 8. apríl Nedeľa FBK RAptORs - Michalovce 16.00

Ženy v play-off proti víťazi základnej časti

V hre okrem novovytvoreného mužského celku budú počas víkendu aj ženy Eastern Wings Michalovce. Tie po roku znova postúpili do play-off a opäť sa tak vyhli barážovým súbojom. Po ôsmom mieste v základnej časti si po druhýkrát v rade zahrajú v play-off, kde ich súperom bude trošku prekvapujúco víťaz základnej časti Pruské. Prekvapujúco preto, že v ženskom play-off si prvé tri tímy v tabuľke svojich súperov vyberajú, nie sú im teda určené po základnej časti. „Predpokladali sme, že Pruské si vyberie Hurikán Bratislavu, pretože je to pre nich bližšie. My sme už boli predbežne dohodnutí s druhým Sabinovom, no takto musíme hrať proti Pruskému,“ poznamenal Gerhard Puchír.

Michalovčanky teda tento víkend absolvujú dvojzápas na pôde víťaza základnej časti. Na budúci týždeň sa štvrťfinálová séria presťahuje na Východ. Zverenky trénera Dáriusa Síheľského ale tretí duel vo svojej hale neodohrajú, v sobotu 17. marca sa predstavia v Košiciach. V ich domovskom stánku, Mestskej športovej hale by hrali až prípadný štvrtý zápas v nedeľu. „Poctivo sa na favorita pripravujeme. Verím, že sa nám podarí aspoň jeden zápas mu uchmatnúť,“ dodáva sebavedomo Gerhard Puchír.

Peter Brendza



Uverejnené: 09.03.2018 10:32:51 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.