files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín pred začiatkom nadstavby s jasným cieľom. Konečne zdolať prešovský Tatran

Iba na tri tímy z aktuálnej dvanástky fortunaligistov nenašli recept hráči MFK Zemplín Michalovce odkedy figurujú v najvyššej futbalovej súťaži. Zatiaľ, čo pri Slovane Bratislava a Ružomberku by sa to vzhľadom na odlišné ambície aj dalo pochopiť, to, že michalovskí futbalisti ešte nezdolali prešovský Tatran, ktorý pravidelne okupuje spodné priečky v tabuľke, je trošku záhadou. Vlani s Prešovom trikrát remizovali, v tejto sezóne dvakrát prehrali 0:1. Pred sobotňajším začiatkom nadstavbovej časti, v ktorej v prvom kole privítajú práve „koňarov“ (výkop je o 14.00 hod.) je ich cieľ jasný. Konečne ich zdolať!

Do nadstavbovej časti vstupujú Michalovčania na deviatom mieste, ktoré by si radi v zostávajúcich desiatich kolách vylepšili. „Chceme pozerať iba pred seba, nie za seba. Vo zvyšných zápasoch pôjdeme po siedmej priečke, čiže určite chceme skončiť vyššie, ako sme teraz,“ podotkol pred štartom nadstavbovej časti o zotrvanie lige tréner Michalovčanov Anton Šoltis. Z toho, že michalovskí futbalisti Tatran v najvyššej súťaži ešte nezdolali, si veľkú hlavu nerobí. Cieľ je podľa neho jasný. „Je najvyšší čas to zmeniť. Určite sa o to v sobotu pokúsime. Verím, že sa nám to podarí,“ pokračuje michalovský lodivod.

Tohtosezónne zápasy s Prešovom sa podobali nielen výsledkovo, ale aj herne. Viac mali loptu na svojich kopačkách Michalovčania, no góly dával ich súper. „Boli to veľmi podobné stretnutia. My sme v nich nepodali optimálne výkony. Ani doma, ani v Poprade. Povedal by som, že to boli naše najslabšie zápasy,“ konštatuje Anton Šoltis a vzápätí dodáva. „Prešovčania sa v nich zamerali na pevnú defenzívu, z ktorej vyrážali do rýchlych kontier. To isté očakávam aj v sobotu. Určite to zavrú a budú čakať, čo vytvoríme. Nám sa hrá lepšie s mužstvom, ktoré chce hrať futbal, tak ako tomu bolo v sobotu proti Žiline. Musíme sa však s tým vysporiadať a zápas zlomiť na svoju stranu. Ideálne pre nás by možno bolo čím skôr otvoriť skóre. Vtedy by to museli otvoriť. Na druhej strane, nemôžeme útočiť nejako bezhlavo, pretože aj oni majú nebezpečné kontry.“

Peter Brendza



Uverejnené: 09.03.2018 15:08:57 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.