files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla zvíťazila 3:0 a je jedno víťazstvo od prvenstva v celej lige!

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v treťom finálovom stretnutí Play-off St. Nicolas I. ligy na domácom ľade nad HK Skalica 3:0 a v sérii tak vedú 2:1. O góly michalovskej Dukly, ktorá môže v sobotu rozhodnúť o svojom triumfe v celej súťaži, sa postarali Marek Mašlonka, Igor Halás a Erik Piatak. Finálová séria pokračuje štvrtým zápasom v sobotu o 17.30 hod. opäť v Michalovciach. Keby sa náhodou nerozhodlo ani vtedy, v pondelok 12. marca príde na rad rozhodujúci duel, ktorý by sa už hral na Záhorí. Pre oba tímy finálovou sériou sezóna nekončí. Čaká ich totiž súperenie v baráži s dvoma najslabšími extraligistami. Play-out Tipsportligy začína prvým kolom v piatok 16. marca. Presné vyžrebovanie bude známe v nedeľu večer, kedy sa ukončí posledným kolom základná časť Tipsportligy, no už teraz je jasné, že v prvom kole sa obaja prvoligisti predstavia na ľade súpera.

Tretí finálový duel sa v úvodných minútach niesol vo vyčkávacom tempe. Ani jeden tím nechcel urobiť chybu a dostať tak svojho súpera do výhody. V úvodnej polovici tejto časti obaja nevyužili po jednej presilovke. Väčšie šance si vypracovali domáci, Erik Piatak ale z dobrej parkety minul a Lukáš Hamráček nezakončil únik presnou strelou. V samom závere zahrávali Michalovčania presilovú hru a dvanásť sekúnd pred koncom tretiny Marek Mašlonka na obrovskú nevôľu hostí doklepol skákajúci puk za Petríkov chrbát 1:0.

V úvode druhej tretiny mohol vyrovnať Dávid Okoličány, lapačka Trenčana ale odolala. Hostia mali v úvode tejto časti viac z hry, no vyrovnávajúci gól nestrelili ani z 30. sekundovej presilovky o dvoch hráčov a rovnako dlhej presily štyroch proti trom. Michalovčania, po tom, čo ustáli oslabenia, zobrali opraty zápasu do svojich rúk a zaslúženým vyústením toho, čo sa dialo na ľade bol ich druhý gól, ktorý dosiahol v 38. minúte Igor Halás. V samom závere sa mohlo skóre meniť ešte na oboch stranách. Najskôr Toma nedoklepol puk za Petríkov chrbát, na druhej strane zase Trenčan bravúrne zmaril šancu Renému Jarolínovi.

Domácim hokejistom druhý gól dodal istotu na hokejky a v tretej časti začali ako z partesu. Skaličanov prakticky do ničoho nepúšťali a sami sa nažili streliť ďalšie góly. Odmena prišla v 48. minúte, kedy Erik Piatak v presilovke strelil ich tretí gól a prakticky rozhodol o víťazovi tretieho finálového zápasu, ktorý sa vo zvyšných minútach už len dohrával. Michalovčania nakoniec zvíťazili 3:0 a v sérii sa tak ujali vedenia 2:1.

HK Dukla Ingema Michalovce - HK Skalica 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Stav finálovej série: 2:1
Góly: 20. Mašlonka (Meliško, Piatak) pres/1, 38. Halás (Solomončak, Kolba), 48. Piatak (Mašlonka, Blako) pres/1.
Vylúčení: 4:7, navyše Kolba (Michalovce) 5+DKZ hrubosť. Presilovky: 2:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Lauff, Korba - Riš, Pribula. Divákov: 2298.
HK DUKLA INGEMA: Trenčan - Hančák, Valečko, Kolba, Korenko, Rusina, Meliško, Cvengroš - Halás, Cútt, Solomončak - Mašlonka, Piatak, Balko - Fajčák, Linet, Brezniak - Hamráček, Toma, Banovský - Mesároš.
HK: Petrík - Škápik, Horváth, Sloboda, Mikéska, Janík, Straka, Kukliš, Hluch - Vaškovič, Vereš, Hujsa - Kotzman, Jarolín, Janáč - Jurák, Schmidt, Okoličány - Dufek, Kučera, Kňažev.



Uverejnené: 09.03.2018 20:30:23
files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.