files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Bezgólová remíza MFK Zemplín s prešovským Tatranom

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce remizovali v prvom kole nadstavbovej časti skupiny o záchranu s prešovským Tatranom na domácej pôde 0:0. Prešovčanov tak nezdolali ani v šiestom stretnutí v najvyššej súťaži, ba dokonca, v tejto sezóne najslabšej obrane z fortunaligistov nestrelili ani jeden gól... Zverenci trénera Antona Šoltisa sa v najbližšom kole predstavia v Podbrezovej, doma ich uvidíme na Bielu sobotu, 31. marca, kedy o 17.00 hod. privítajú Nitru.

Na mokrom teréne sa v prvom polčase hral medzišestnástkový futbal, diváci sa strely na bránu nedočkali. Aj keď sa očakával úvodný nápor domáceho tímu, opak bol pravdou. Hostia totiž mohli udrieť už po niekoľkých sekundách, Hošek ale hlavou po rohovom kope tesne minul. Tatran pohrozil zo štandardky aj v desiatej minúte, kedy Udehova hlavička išla takisto mimo troch Kirových žrdí. Až po dvadsiatich minútach hry sa začali viac osmeľovať zakríknutí domáci. Tí sa ale trápili v koncovke. V 23. minúte mohol otvoriť skóre Carillo, ktorý sa dostal k lopte po osi P. Kolesár, Turík a Žofčák, španielsky stopér ale netrafil priestor v bráne. To isté sa podarilo aj japonskému stredopoliarovi Nišimu, ktorý z ideálnej parkety mieril pánu bohu do okien, no a keď spoza šestnástky tesne minul  aj Jozef Šimon Turík, prvý polčas ani nemohol skončiť iným výsledkom ako bezgólovou remízou.

V druhom dejstve síce domáci v úvodných sekundách súpera zatlačili a mohli aj profitovať z Koscelníkových nožničiek, no naďalej absentovala z ich strany lopta do priestoru troch žrdí. Diváci prvý zásah brankára v stretnutí videli v 63. minúte, kedy Gatarič vyskúšal pohotovosť Kiru. Na druhej strane, Michalovčania čakali na strelu do priestoru troch žrdí ešte o desať minút viac, keď konečne prinútil k zákroku brankára Slančíka striedajúci Stanislav Danko. Ten mohol byť žolíkom trénera Šoltísa, jeho strelu smerujúcu do siete ale ešte dorážal Saddam Sulley, ktorý stál podľa rozhodcov v tom čase v ofsajde, gól teda neplatil. No a keď sa v závere nepresadil ani prešovský útočník Hošek, východoslovenské derby skončila bez gólov.

MFK Zemplín Michalovce - 1. FC Tatran Prešov 0:0
Žltá karta: 45. Bartek (Preš.).
Rozhodovali: Vlk - Bobko, Jenčura.
Divákov: 752
MFK ZEMPLÍN: Kira - Žofčák, Kavka, Carillo, Bednár (76. Jankauskas) - Turík - Koscelník, Niši, Kolesár (57. Danko), Regáli - Sulley
1. FC TATRAN: Slančík - Dzurík, Udeh, Luberda, Bartek - Sedlák (62. Prikryl) - Gatarič, Keresteš, Micheda (83. Petko) - Katona, Hošek (77. Trapanovski)



Uverejnené: 10.03.2018 16:45:46

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623