files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla zvíťazila 4:0 a je víťazom prvej ligy!!!

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili vo štvrtom finálovom súboji play-off St. Nicolaus I. ligy nad tímom HK Skalica 4:0, v sérii vyhrali 3:1 na zápasy a stali sa víťazmi prvej ligy.  Zverenci trénera Miroslava Chudého tak nadviazali na svojich predchodcov, ktorí vyhrali prvú ligu v sezóne 1985/86 a po 32 rokoch znova doniesli víťazný pohár k Laborcu. Pre Michalovčanov, ale ani pre Skaličanov, ešte sezóne nekončí. Čaká ich totiž play-out Tipsportligy, kde sa stretnú s dvoma najslabšími extraligistami. Kompletný program a takisto aj účastníci budú známy v nedeľu, kedy je na programe posledné kolo základnej časti Tisportligy. Už teraz ale môžeme povedať, že Michalovčania v prvom kole, ktoré je naplánované na piatok 16. marca, nastúpia na ľade Detvy a vonku, konkrétne v Skalici, sa predstavia aj v druhom kole,  ktoré je naplánované na nedeľu 18. marca.

Štvrtý finálový duel odštartovala michalovská Dukla ako z partesu. Takmer do posledného miesta zaplnené tribúny jej hráčov hnali dopredu. Erupcia radosti vypukla prvýkrát v tretej minúte, po tom, čo Tomáš Banovský dorazil puk za chrbát bezmocného Petríka. Hneď na to mohol zvýšiť michalovské vedenie Marek Mašlonka, proti ale bola Petríková lapačka. Následná presilovka Záhorákov vyrovnanie nepriniesla, gólovo sa nepresadil ani domáci Hamráček či hosťujúci Vaškovič, ktorý sa ocitol sám pred Trenčanom. To, ako sa využívajú presilovky ukázali hosťom Michalovčania v štrnástej minúte, kedy Solomončak upravil na 2:0. Takýto stav sa držal dosť dlhú dobu, aj napriek tomu, že šance si vypracovávali oba tímy. Brankári Trenčan s Petríkom ale podali výborné výkony. Skalický golman odolal pri deväťdesiat sekundovej presilovke o dvoch hráčov a takisto aj pri šanciach v závere prvej tretiny. V druhej tretine sa hra stupňovala, no prišlo aj viacero vylúčení. Domáci mohli zvýšiť svoje vedenie pri dvoch presilovkách v rade, hostia zase rovnakú šancu nevyužili v závere druhej časti a takisto ani v prvej desaťminútovke tretej tretiny. Definitívny zlom zápasu a celej finálovej série prišiel v 56. minúte, kedy Igor Halás využil presilovku a rozpútal ďalšiu erupciu radosti. Diváci si ešte nestihli ani sadnúť a Dukla viedla 4:0, keď sa presadil Ľuboš Fajčák. To už bol definitívny klinec do skalickej rakvy a Michalovčania tak po výhre 3:1 na zápasy slávia svoj druhý prvoligový triumf, prvý po 32 rokoch!!!

HK Dukla Ingema Michalovce - HK Skalica 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)  
Konečný stav finálovej série: 3:1.
Góly: 3. Banovský (Toma, Valečko), 14. Solomončak (Cútt, Halás), 56. Halás (Cútt) pres/1, 57. Fajčák (Linet)
Vylúčení: 6:7. Presilovky: 2:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Valach, Kalina - Holienka, Homola. Divákov: 2450.
HK DUKLA INGEMA: Trenčan - Hančák, Valečko, Kolba, Korenko, Rusina, Meliško, Cvengroš - Halás, Cútt, Solomončak - Mašlonka, Piatak, Balko - Fajčák, Linet, Brezniak - Hamráček, Toma, Banovský - Mesároš.
HK: Petrík - Škápik, Horváth, Sloboda, Mikéska, Janík, Straka, Kukliš, Hluch - Kotzman, Vereš, Janáč - Jurák, Schmidt, Okoličány - Vaškovič, Jarolín, Kňažev - Hluch, Dufek, Hujsa.



Uverejnené: 10.03.2018 20:48:01
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.