files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Rekonštrukcia zimného štadióna speje do finále

Zimný štadión v Michalovciach sa v týchto dňoch odieva do nového šatu. Ak by ste aktuálne zavítali do jeho útrob, neverili by ste, že od jesene do jari slúži hokejistom. A to nielen kvôli logicky chýbajúcemu ľadu. Pred vyše mesiacom odstránili mantinely a rušno je aj na streche či v dvoch hlavných šatniach. Po inštalovaní nových mantinelov prídu na rad aj plexisklá. Hráči sa môžu tešiť na novučičkú konštrukciu po obvode ľadovej plochy. Hokejisti by mali vykorčuľovať na prvý tréning už o necelé dva týždne.

 
Hlavnou zmenou v rámci rekonštrukcie budú nové mantinely, ktoré začali inštalovať pred desiatimi dňami. „Tie pôvodné už boli staré a často boli s nimi technické problémy. Ich oprava by bola finančne náročná, preto je rozhodnutie vymeniť ich za nové správne,“ povedal správca michalovského zimného štadióna František Šoltys, ktorý nás oboznámil aj s parametrami nových mantinelov. „V prvom rade plexisklá už nebudú ukotvené na klasických stĺpikoch. Zachytávať ich budú iba spoje v hornej časti. Budú teda pružnejšie, prehľadnejšie, modernejšie i bezpečnejšie. Pre lepšiu ilustráciu uvediem, že rovnaké má aj košická Steel aréne. Nazmar nevyjdú ani pôvodné mantinely, tie sa použijú na výstavbu nového hokejbalového ihriska v areáli I. ZŠ v Michalovciach,“ doplnil František Šoltys, podľa ktorého mali byť nové mantinely na svojich miestach do konca uplynulého víkendu. V týchto dňoch sa už iba čaká na príchod nových plexiskiel, ktoré dotvoria tvár novučičkej konštrukcie obvodu ľadovej plochy. „Chceme to všetko stihnúť do konca tohto týždňa. Ľadovú plochu potom spustíme od prvého augusta, čo je už o necelé dva týždne. Pár dní na to už na ňom odštartujú prípravu aj seniori hokejovej Dukly,“ dodal František Šoltýs.

My doplňme, že investorom rekonštrukcie zimného štadióna v Michalovciach je miestny mestský magistrát. A generálnym dodávateľom spomínaných častí konštrukcie okolo ľadovej plochy je česká spoločnosť Hokej - Sport CZ, ktorá za dobu svojej trinásťročnej existencie zrealizovala vybavenie na 160 zimných štadiónoch v desiatich krajinách Európy.                                        (juke)



Uverejnené: 22.07.2010 07:58:29 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.