files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Nevydarený vstup môžu odčiniť troma domácimi zápasmi

Michalovský Dukla Ingema nezaznamenala najlepší vstup do play-out Tipsport ligy. Víťaz prvej ligy nielenže prehral v piatok na ľade Detvy v prvom kole 2:4, ale neuspel aj v nedeľu na pôde finálového súpera Skalice, kde prehral hladko 1:5. Po dvoch kolách tak Dukle patrí s nula bodmi posledné štvrté miesto.

„Moje hodnotenie dvoch úvodných zápasov nie je pozitívne. Chceli sme získať nejaké body,“ rozhovoril sa tréner Dukly Miroslav Chudý, ktorý videl príčiny prehry v Detve v úvode, kde jeho zverenci za štyri minúty trikrát inkasovali a v Skalici zase v nedisciplinovanosti, keďže až tri góly z piatich inkasovali v oslabení. „Pred prvým zápasom v Detve som hráčov upozorňoval na začiatok. Vštepovali sme im, že bude veľmi dôležitý. Vedeli sme totiž, že sa na nás pokúsia vybehnúť a naším cieľom to bolo ustáť. Úvod sme ale nezvládli a po troch góloch bolo za tri a pol minúty rozhodnuté. Náš výkon nebol že zlý, ale katastrofálny. Postupom času sme sa síce dostali do hry a aj výkon nebol z našej strany už taký ustráchaný, no ak to mám hodnotiť v celku, nehrali sme v Detve dobre. Na rozdiel od piatku, v nedeľu v Skalici sme mali výborný vstup do zápasu. Dominovali sme na ľade, dali sme gól na 1:0 a všetko sme mali vo svojich rukách. Následne ale prišli naše zbytočné vylúčenia, ktoré postavili domácich na nohy. Prvú oslabovku sme síce ešte ustáli, no hneď následnú už nie a hneď na to sme inkasovali aj druhý gól, ktorý definitívne domácim dal pôdu pod nohami. Nemôžem chlapcom uprieť snahu, no chýbala nám tá tvrdá práca, ktorá nás zdobila v zápasoch play-off. Hrali sme to po rohoch a málo sme sa tlačili do bránkoviska. To musíme v ďalších zápasoch zmeniť.“ Trénerovi Miroslavovi Chudému chýbala na ľade podpora hlavne od skúsených hráčov, ktorí už niečo odohrali tak v Extralige, ako aj v zahraničí. „Samozrejme, že práve od nich čakám viac. Máme osem – deväť hráčov, ktorí už niečo odohrali. Pre mladíkov v našom kádri je to zbieranie skúsenosti. Smer mužstva musia dodať skúsená hráči, mladí sa určite pridajú. Im nemám čo vyčítať, snažia sa,“ podotýka michalovský lodivod.

V barážových dueloch zatiaľ víťazia iba domáce tímy. Aj preto po dvoch kolách nie je nič stratené. Michalovčania sa môžu vrátiť do hry o najvyššiu súťaže tento týždeň, kedy ich čakajú až tri domáce súboje. V utorok privítajú Liptovský Mikuláš, v piatok Detvu a v nedeľu Skalicu (všetky začiatky zápasov od 17.30 hod.). „Z tabuľkového postavenia sa nič hrozné neudialo, skôr ma mrzí náš herný prejav, ktorý dobrý nebol. V našej hre akoby nastalo uspokojenie, s čím sa musíme vysporiadať. Všetko sa bude odvíjať od toho, ako zvládneme tie tri domáce zápasy. Keď ich zvládneme sme tam, kde sme byť chceli,“ konštatuje Miroslav Chudý a následne k ťažkému týždňu dodáva. „Určite Liptovský Mikuláš nebude jednoduchý súper, no na druhej strane si myslím, že je pre nás hrateľný. My sa ale musíme vrátiť k tej hre, akú sme produkovali v záverečných zápasoch play-off. Pokiaľ sa k tomu nevrátime, neuspejeme proti žiadnemu súperovi. Ak podáme také výkony, aké sme podali vo finále, šanca na úspech rozhodne je. Liptovský Mikuláš má možno odohraných viac ťažkých zápasov, no aj na našej strane je skúsenosť, takže by to problém byť nemal. Ako som ale povedal, viac čakám od skúsených hráčov. Práve oni musia nasadiť trend mužstva.“

Peter Brendza



Uverejnené: 19.03.2018 12:51:30 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.