files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla v zápase zvratov zdolala Detvu 4:3

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zdolali vo štvrtom kole Play-out Tipsport ligy na domácom ľade družstvo HC 07 Detva 4:3 a vrátili sa tak do boja o najvyššiu súťaž. V zápase zvratov, keď Dukla viedla 2:0 aj prehrávala 2:3, zaznamenal dva góly do siete hostí Igor Halás, po jednom pridali Vladyslav Solomončak a Marek Kolba. Zverenci trénera Miroslava Chudého absolvujú tretí domáci barážový duel v rade v nedeľu 25. marca, kedy v tradičnom čase o 17.30 hod. privítajú Skalicu.

Pri Laborci sa domáca Dukla aj proti druhému extraligistovi vypla k výbornému výkonu. V úvodných minútach síce dominovali hostia, no potom to „vojaci“ parádne rozbalili. Najskôr Jokeľ netrafil odkrytú bránu, po prežití vylúčenia Meliška mieril nepresne spomedzi kruhov Linet, no v deviatej minúte už prestrelil Adama Nagy jeho bývalý spoluhráč Igor Halás – 1:0. Hneď na to Dukla dostala presilovku, ktorú zahrala fantasticky a po tečovanej strele Valečka sa do streleckej listiny zapísal Solomončak, ktorý vyhnal Adama Nagyho z brány. Ten sa ale dlho na striedačke neohrial. Hneď pri ďalšom útoku sa totiž zranil náhradný brankár Hackett a Nagy znova putoval do brány. Michalovčania chceli využiť rozpoloženie Detvancov ešte viac, z následného tlaku ale definitívny klinec do rakvy neprišiel, za čo prišiel trest na druhej strane, keď sa presadil Martin Chovan.

Výborný hokej pokračoval aj v druhej tretine. Brankári rozhodne mali, čo robiť. Najskôr sa Lukáš Toma ulakomil na strelu a nenahral lepšie postavenému Banovskému pri brejku dvoch na jedného, následne sa hostia ubránili pri vylúčení Žilku. Po jeho návrate na ľad dokonca gólovo udreli, keď Rastislav Gašpar potrestal chybnú rozohrávku Mašlonku – 2:2. Neprešli ani dve minúty a hostia dokončili obrat v skóre, keď na 3:2 zvyšoval Mikhail Kuklev. Zástavu Dukly o necelú minútu zdvihol jej kapitán Marek Kolba, ktorého strela skončila v sieti a začínalo odznova.

V tretej tretine to bolo kto z koho. Najskôr mohli misky váh na stranu preklopiť hostia, ktorí ale v presilovke nič podstatné nevymysleli, na druhej strane nezakončil presne v dobrej šanci Brezniak a ani Cútt. Detvu mohol poslať do vedenia v polovici tretiny Filip Surovka, v dobrej šanci ale mieril iba do dobre postaveného Trenčana. Michalovčania išli k víťazstvu v ústrety viac, čo sa im vyplatilo v 56. minúte, kedy ich opäť poslal do vedenia Igor Halás. Domáci už svoje vedenie aj vďaka nedisciplinovanosti súpera udržali, a tak hoci Mašlonka v poslednej minúte nepremenil trestné strieľanie a Piatakova strela skončila na žŕdke, po Liptovskom Mikuláši majú aj skalp ďalšieho extraligistu.

HK Dukla Ingema Michalovce - HC 07 Detva 4:3 (2:1, 1:2, 1:0)
Góly: 9. Halás (Kolba), 11. Solomončak (Valečko) pres/1, 31. Kolba (Toma), 56. Halás (Cútt) - 16. Martin Chovan (Žilka, Milý), 28. Gašpar, 30. Kuklev (Murček, Videlka).
Vylúčení: 4:8, Belluš (Detva) 10. minút nešportové správanie. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Kalina, Lauff - Gajan, Gavalier. Divákov: 1593.
HK DUKLA INGEMA: Trenčan - Hančák, Valečko, Kolba, Korenko, Meliško, Rusina, Dolgoš - Halás, Cútt, Solomončak - Balko, Piatak, Mašlonka - Jokeľ, Linet, Brezniak - Banovský, Toma, Hamráček - Mesároš.
HC 07: Nagy (11. - 12. Hackett) - Martin Chovan, Kuklev, Matúš Chovan, Sládok, Šimon Gachulinec, Jendroľ, Vyskoč - Belluš, Surovka, Sitnikov - Milý, Gašpar, Žilka - Videlka, Murček, Ščurko - Piačka, Surový, Róth.



Uverejnené: 23.03.2018 20:35:32

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623