files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Trénerská zmena v Iuvente. Urbana strieda Ján Packa

V Iuvente Michalovce prichádza k zmene trénera. Doterajšieho lodivoda Františka Urbana, ktorý ako hlavný tréner viedol Iuventu od februára 2015, nahradzuje Ján Packa. Urban z realizačného tímu neodchádza, posúva sa na funkciu asistenta. Ján Packa viedol michalovskú Iuventu od januára 2012 do júna 2014. Získal s ňou trikrát slovenský titul, dvakrát Slovenský pohár a raz sa s ňou tešil aj z víťazstva vo WHIL. Dvojica trénerov opráši svoju spoluprácu, keďže spolu viedli Iuventu aj v sezóne 2012/2013.

"Na základe nepresvedčivých výkonov A - tímu sa správna rada klubu rozhodla pre posilnenie realizačného tímu. Podarilo sa nám dohodnúť so skúsenym odborníkom Jánom Packom, ktorý pri svojom prvom účinkovaní v klube dokázal svoje kvality. Očakávame od neho, že družstvo pozdvihne k lepším výkonom tak, aby splnilo najdôležitejší cieľ sezóny – získalo majstrovský titul,“ uviedol hlavné dôvody posilnenie realizačného tímu športový riaditeľ Iuventy Radoslav Kozlov. Ten poprel, že za zmenou trénera je štvrtková prehra v Moste. „Tréner Urban to vedel už určitý čas a aj preto hneď po zápase zdôrazňoval, že je mu ľúto, že sa lúči prehrou. Rozhodnutie padlo už predtým, takže prehra či prípadné víťazstvo v Moste by ho nezmenilo.“  František Urban teda ostáva v pozícii asistenta a od novej sezóny by sa mal posunúť inam. "Ako je už dlhšie známe, po tejto sezóne končí šéf michalovského RCH pán Poulsen a je to práve Fero Urban, ktorý zaujme jeho miesto. Bude teda mať priestor na to, aby jeho funkciu prebral a oboznámil sa so všetkými náležitosťami," pokračoval Radoslav Kozlov.

Ján Packa sa vracia do Iuventy po viac ako tri a pol roku

Iuventa práve po prehre v Moste prišla aj o teoretickú šancu na obhajobu prvenstva v MOL lige. Tri kolá pred koncom jej patrí tretie miesto so sedembodovou stratou na lídra z Mostu, ďalšie tri body stráca na pražskú Slaviu. Dokonca na ňu dobiedza aj Šaľa, ktorá stráca iba jeden bod. „Aj keď naším cieľom v interlige je pohybovať sa do šiesteho miesta, momentálne sme na medailovej pozícii, ktorú by sme si radi udržali. Dôležité je skončiť v rámci Slovenska na prvom mieste a ísť do play-off z najvýhodnejšej pozície. Veríme, že aj s pomocou Jána Packu si súčasnú pozíciu minimálne udržíme,“ dodáva Radoslav Kozlov, podľa ktorého by sa mal Ján Packa ujať trénerského žezla v utorok na podvečernom tréningu.

Opäť oprášia spoluprácu. Ján Packa s Františkom Urbanom spolupracovali aj v sezóne 2012/2013

Peter Brendza



Uverejnené: 03.04.2018 13:35:42 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.