files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Spravodlivá remíza v Gemeri, aj keď škoda zahodených šancí

Futbalisti Michaloviec aj vo svojom druhom vystúpení v tejto sezóne remizovali. Po úvodnej deľbe bodov s Ružomberkom B pred domácim obecenstvom sa nerozhodne skončil aj ich sobotňajší zápas v Rimavskej Sobote. Priaznivci futbalu videli na Gemeri veľmi dobrý, zaujímavý zápas. Každopádne sa bolo na čo pozerať. Rimavskosobotskí hráči si pripísali na svoje konto prvý bod, Michalovčania zase druhú remízu.

Predovšetkým výkonom v prvom polčase hráči MŠK Rimavská Sobota svojich priaznivcov milo prekvapili. Od začiatku stretnutia   boli aktívnejším tímom, hrali s chuťou. Gemerčania sa dostávali opakovane do zakončenia, ale nedarilo sa im vo finálnej fáze. Michalovčania mohli udrieť zo svojej prvej šance v 19. minúte, ale Gamkrelidzemu chýbal vo vyloženej príležitosti dôraz a defenzíva domácich situáciu s jeho hlavičkovým zakončením so šťastím na bránkovej čiare vyriešila. Zápas sa hral vo svižnom tempe. So strelou michalovského Tomáša Opielu nemal v 22. minúte gólman MŠK Prošovský problémy. O štyri minúty neskôr zahral výborne priamy kop Pisár, brankár Pillár jeho pokus s námahou vyrazil. Pekný protiútok domácich sa neskončil v 28.minúte gólom, po prihrávke Líšku nedal Pisár gól do prázdnej brány. Zakrátko strieľal slabo na michalovskú bránu Líška. Veľkú príležitosť dostať sa do vedenia nevyužili Soboťania v 38. minúte, po Pisárovom rohu zakončoval Líška a lopta skončila po perfektnom zásahu brankára Pillára na brvne. V prvej časti druhého dejstva prevzali iniciatívu východniari. Prošovský si poradil v 61. minúte so stopercentnou šancou Špilára. Po brejkovej akcii potom netrafil domácu bránu ďalší michalovský mladík Kunca. K slovu sa dostali v druhej časti druhého polčasu aj Soboťania, ktorí vyrovnali hru. Strelu Pisára spoza šestnástky vyrazil v 71. minúte Pillár na roh. O štyri minúty neusmernil priamy kop Pisára do priestoru troch žrdí hlavou domáci Geri. Po kikse brankára Prošovského mohli strhnúť Zemplínčania v 86. minúte víťazstvo na svoju stranu, loptu získal Kunca, ale Hreško nevyužil tutovku. Gólmana domácich zastúpil na bránkovej čiare jeho spoluhráč Geri, do ktorého napálil loptu spomínaný Hreško....  

Štatistika

R. Sobota - Michalovce 0:0

Rozhodoval: Mriglot, ŽK: Obročník - Hreško, Vajda, Seman, 418
divákov.

R. SOBOTA: Prošovský - Migaľa, Geri, Prázdnovský, B. Mráz - Obročník, J. Zvara, Perexta, Levický (62. Cs. Juhász) - J. Líška, Pisár.

MFK ZEMPLÍN: Pillár - Janek, Sninský, Vajda, Vanák - Ruskovský (58. E. Seman), T. Opiela, Gamkrelidze, M. Brašeň (46. Hreško) - Kunca, Špilár (83. Mižík).

Hlasy trénerov:
František Vaš, tréner MŠK Rimavská Sobota: „Vyžmýkali sme z nášho mužstva po krátkej letnej príprave maximum. Ak ani tento výkon nepostačuje rimavskosobotskému divákovi, bol by som veľmi sklamaný. Som presvedčený, že hra bola obojstranne na veľmi dobrej úrovni. Aj z hľadiska taktického boja sa vyskytli aj pre lepších odborníkov také situácie, ktoré boli povšimnutiahodné. Na našej strane i na strane súpera mohol gól padnúť, ale v tom prípade by bolo ťažko rozlúštiteľné, či si to dané mužstvo zaslúžilo. Remíza je spravodlivá. Náš kolektív si zaslúži za predvedený výkon pochvalu“. 

František Šturma, asistent trénera MFK Zemplín Michalovce: „Doma sme stratili v prechádzajúcom kole dva body, chceli sme si odviesť tri body z Rimavskej Soboty. Priebeh zápasu bol taký, že remíza je asi spravodlivá. Súper si vytvoril niekoľko príležitostí, zahrával veľa štandardných situácií. Mali sme dve stopercentné šance, v prvom polčas Gamkrelidze a v druhom Hreško. Z tohto musíme dávať góly. Sme po zápase s bodom spokojní. Myslím si, že diváci videli veľmi dobrý zápas. Mohol sa im páčiť“. 

Ďalšie výsledky: SFM Senec - Púchov 3:1, Šaľa - Lučenec 0:4, Liptovský Mikuláš - Dolný Kubín 2:0, Petržalka - Trenčín 0:1.

Nasledujúci program: 3. kolo (sobota 31. júla 2010 o 17.30 hod.): Michalovce - Liptovský Mikuláš, 4. kolo (sobota 7. augusta o 16.30 hod.): Šaľa - Michalovce, 5. kolo (sobota 14. augusta o 16.30 hod.): Michalovce - SFM Senec. 

 



Uverejnené: 25.07.2010 18:35:44 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.