files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Nepriestrelný Kira „Získané body sú pre mňa dôležitejšie, ako čisté kontá“

Už 303 minút trvá séria michalovského MFK Zemplín bez inkasovaného gólu. Naposledy ich brankár Matúš Kira vyťahoval loptu zo siete v druhom kole nadstavby o záchranu, ešte 17. marca, kedy ho pri prehre v Podbrezovej 1:2 prekonal Brazílčan Bernardinho. Odvtedy ale rodák z Kolonice stiahol roletu a v troch zápasoch dopomohol svojim spoluhráčom k deviatim bodom.

Michalovčania postupe doma zdolali Nitru (4:0), zvíťazili v Senici (2:0) a v sobotu doma pokorili aj Zlaté Moravce (2:0). „Myslím si, že skóre 8:0 a zisk deviatich bodov z troch zápasov je pre nás dobrá vizitka. Je to však za nami. My sa musíme pozerať na ďalšie zápasy, ktoré nás čakajú. V sobotu hráme v Zlatých Moravciach, kde chceme bodovať tiež,“ podotkol na margo víťaznej série brankár MFK Zemplín Matúš Kira. Bývalý slovenský mládežnícky reprezentant je rád, že sa družstvo po reprezentačnej pauze, pred ktorou v nadstavbe doma remizovalo s Prešovom 0:0 a prehralo v Podbrezovej 1:2, nakoplo. „Tie dva zápasy nám nevyšli podľa predstáv. Skrátka sme v ofenzíve neboli efektívni, čo sa nám vypomstilo. Pred Nitrou sme si hovorili v šatni, že niečo musíme zmeniť. Som rád, že proti najlepšej obrane ligy sme dali štyri góly a to nás nakoplo aj do ďalších zápasov, ktoré sme vyhrali,“ pokračoval ochranca michalovskej svätyne.

Body dôležitejšie ako čisté kontá

Michalovský golman aktuálne ťahá dlhú, už 303 minútovú sériu bez inkasovaného gólu. Naposledy inkasoval ešte v druhom kole v Podbrezovej v 47. minúte od Brazílčana Bernardinha. Odvtedy už viac ako tri zápasy v rade loptu zo siete nevyťahoval. „Nedostať gól vyše tristo minút je podľa mňa na brankára dobrá vizitka,“ smeje sa Matúš Kira a vzápätí dodáva. „Vďačím za to celému mužstvu. Ako som už povedal, tie víťazné zápasy sú už za nami a my sa musíme pozerať na najbližší. Určite chceme našu víťaznú sériu natiahnúť aj v sobotu v Zlatých Moravciach a keď k tomu pomôžeme ďalším čistým kontom aj ja, nebudem proti. Verím teda, že moja séria bez gólu vydrží čo najdlhšie. Tímový výkon a získané body sú však dôležitejšie ako moja štatistika. Keď teda naša víťazná séria bude pokračovať aj po sobote a náhodou inkasujem, mrzieť ma to nebude. Body sú totiž dôležitejšie ako čisté kontá.“   

Aj oni majú súperov, proti ktorým sa im nedarí

Nadstavbová časť najvyššej Fortuna ligy o záchranu sa v sobotu posunie do svojej druhej polovice. Michalovčania sa tentoraz predstavia na pôde súpera, ktorého privítali minulý víkend doma, teda Zlatých Moraviec. S ViOnom sa im darí. V najvyššej súťaži s ním v deviatich dueloch ešte neprehrali. V tejto sezóne s ním získali plných deväť bodov a keď k tomu prirátame aj dve výhry z lanskej sezóny, so Zlatými Moravcami ťahajú päťzápasovú víťaznú sériu. „Každý má nejakého súpera, proti ktorému sa mu darí a proti komu menej. ViOn nám svojou hrou sedí, my jemu asi menej. Aj my však máme takých súperov, proti ktorým sa nám nedarí. Sme radi, že sme s nimi v tejto sezóne už trikrát vyhrali a určite našu sériu s nimi budeme chcieť natiahnúť aj v sobotu. Bude to však veľmi ťažké, pretože Zlaté Moravce aj u nás ukázali, že kvalitu majú. Určite sa budú snažiť nepriaznivú sériu s nami zlomiť a nič ľahké nás teda v sobotu nečaká,“ zdôrazňuje Matúš Kira.  

Obľúbeným klubom Barcelona, no je realista...

Matúš Kira sa v michalovskej bráne objavuje od sezóny 2013/2014. Postupne sa stabilnými výkonmi prepracoval na pozíciu jednotky v tíme dnes ôsmeho fortunaligistu. Určite však má svoje sny a posun v kariére, podobný ako zaznamenal v lete jeho parťák z brány Patrik Macej, či jeho dobrý kamarát Jakub Grič, by skôr či neskôr mohol nastať aj u neho. „Samozrejme, každý má svoje sny, aj ja snívam, že sa raz posuniem ešte vyššie. Teraz som však v Michalovciach, kde sa snažím odviesť čo najlepšiu robotu. Musím sa poďakovať klubu, že som dostal šancu vypracovať sa na pozíciu, na akej som teraz,“ podotýka rodák z Kolonice.

Mimochodom, aký je jeho klub, kde by si chcel zachytať?. „Mojím obľúbeným klubom je Barcelona, ale buďme realisti,“ smeje sa 23-ročný michalovský brankár a vzápätí k téme posun v kariére dodáva. „Samozrejme, každého láka posunúť sa v kariére vyššie, tak ako sa posunuli Paťo s Kubom, ja nie som iný. Ešte nás čaká päť zápasov, ktoré musíme poctivo odmakať a uvidíme, čo prinesie leto. Posun vyššie by však určite pre mňa osobne znamenal ďalšiu motiváciu. Nehovorím ale, že sa v Michalovciach cítim zle.“

Peter Brendza



Uverejnené: 18.04.2018 14:13:41 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.