files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Mesto neeviduje porušovanie podmienok užívania letných terás

Michalovská samospráva neeviduje v posledných rokoch porušovanie podmienok užívania letných terás. Žiadosti o ich umiestnenie môžu záujemcovia predkladať celoročne. V minulom roku ich bolo v meste dvadsať dva.

Ako TASR informovala hovorkyňa radnice Iveta Palečková, povoľované sú od 1. marca do konca novembra kalendárneho roka. "Reálne začínajú po 15. marci," podotkla. Žiadosti o zriadenie letnej terasy schvaľuje odbor výstavby, životného prostredia a miestneho rozvoja. "Potrebné je k nej pripojiť rozhodnutie z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva, vizualizáciu a popis letnej terasy, tiež technickú správu," vysvetlila podrobnosti. Každá letná terasa je, ako ďalej uviedla, viazaná na stálu prevádzku. Umiestniť ju je možné podľa pokynov povoľujúceho orgánu a správcu pešej zóny. "Medzi priečelím budovy a terasou musí byť zachovaná šírka pešieho koridoru minimálne 2,25 metra. Musí spĺňať  hygienické a bezpečnostné predpisy, ako aj estetické hľadisko. Musí mať podlahu, ktorá vylúči umiestnenie stoličiek a stolov priamo na dlažbu," priblížila podmienky Palečková s tým, že pri realizácii letnej terasy a s ňou súvisiacim technickým vybavením nesmie dôjsť k žiadnym zásahom do dlažby a prvkov drobnej architektúry.

Mesto podľa hovorkyne do vizualizácie terás nezasahuje, počas jej prevádzkovania však musí byť verejné priestranstvo v ich okolí udržiavané v čistote. Spomenula vzdialenosť približne päť metrov od objektu. Za záber verejného priestranstva letnou terasou sa vyrubuje daň vo výške 0,10 eura za štvorcový meter na deň v centrálnej mestskej zóne, mimo nej zaplatia prevádzkovatelia za rovnakú plochu na deň 0,05 eura. "Daň sa vyrubí na celé obdobie, na ktoré si prevádzkovateľ požiadal o umiestnenie letnej terasy a platí sa jednorazovo vopred," uzavrela Palečková.

TASR



Uverejnené: 18.04.2018 15:19:17 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.