files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Bondra so Šatanom zhodne: Atmosféra bola parádna

Zrekonštruovaný zimný štadión v Michalovciach bol v piatok 20. apríla svedkom parádneho hokejového predstavenia. Historicky po prvýkrát sa tu odohral reprezentačný hokejový zápas mužov, ktorý si užili diváci a aj slovenskí hokejisti. Tí zdolali Lotyšov po výbornom výkone 4:1.

Metropola Zemplína sa stala osemnástym mestom, kde si od roku 1993 zahrala slovenská reprezentácia. A zdá sa, že po atmosfére, akú vytvorili diváci tu nemuseli byť zverenci trénera Craiga Ramseyho naposledy. „Mohli ste to vidieť aj sami. Diváci boli fantastickí. Celý duel sa bavili hokejom. Je vidno, že tu bol hlad po takomto zápase a preto je dosť možné, že sme tu neboli naposledy,“ skonštatoval po stretnutí generálny manažér slovenského tímu Miroslav Šatan. Nad atmosférou sa rozplýval aj syn Šatanovho bývalého spoluhráča z reprezentácie Petra Bondru Dávid. „Bol som veľmi prekvapený z toho, ako diváci zobrali tento zápas. Hnali nás od prvej minúty dopredu, bavili sa hokejom a takto to má byť. Boli jednoducho skvelí,“ zhodil poklonu michalovskému divákovi Dávid Bondra.

Syn niekdajšieho vychýreného kanoniera na Michalovce rozhodne nikdy nezabudne. V piatok si totiž aj pred zrakom svojho otca otvoril gólový účet v reprezentácii. A to akciou, ktorá pripomínala tie, akými jeho otec deptal súperových brankárov. „Niečo som od neho predsa odchytil,“ smeje sa Dávid Bondra a vzápätí dodáva. „Juraj Valach mi poslal výbornú prihrávku, ktorú som zúžitkoval. Akcia to bola fakt parádna.“ Popradský útok Svitana – Buc – Bondra výborným výkonom opäť zamotal hlavy trénerovi Craigovi Ramseymu a generálnemu manažérovi Miroslavovi Šatanovi. „Dali gól, okrem toho podali výborný výkon, takže je s nimi spokojnosť,“ podotýka Šatan, podľa ktorého ďalších slov budú ich rozhodnutia čoraz ťažšie a ťažšie. „Nejaké zmeny pred majstrovstvami sveta v kádri určite budú. Máme hráčov vo finálovej sérii, prídu aj niektorí ďalší. Naše rozhodnutia ale budú čoraz ťažšie, pretože chlapci aj dnes predviedli výborný výkon. Určite sa do zostavy na majstrovstvá sveta nebudú zmestiť všetci, ktorých ste videli v Michalovciach.“  

Účasť na svetovom šampionáte v Kodani je cieľom aj útočníka Dávida Bondru. „Samozrejme, každý z nás sa tam chce dostať. Idem od zápasu k zápasu, od zrazu k ďalšiemu zrazu a verím, že sa mi to podarí. Zahrať si na majstrovstvách sveta je totiž mojím veľkým snom,“ podotýka Bondra, ktorý so svojim popradským útokom opäť deptal obranu súpera. „Aj keď s Dávidom Bucom a Patrikom Svitanom nehráme v klube v jednom útoku, sme dobrí kamaráti a zatiaľ nám to ide aj na ľade. Verím, že v tomto trende budeme pokračovať aj v ďalších zápasoch,“ dodáva na záver Bondra junior.

Peter Brendza



Uverejnené: 21.04.2018 16:14:49 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.