files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prímestský tábor v meste Strážske

Túžba objaviť poklad, odhaliť tajomstvo, hry, zábava, poučenie, nezabudnuteľné zážitky … V takomto duchu sa niesol prímestský denný tábor v Strážskom. Na tohtoročné letné prázdniny ho pripravilo pre deti Centrum voľného času Strážske. Prebiehal v dvoch turnusoch 6. 7. – 9. 7. a 12. 7. – 16. 7. 2010.

 
Na prvom turnuse na deti čakalo „Tajomstvo ríše AVABÁZ“, ktoré počas pobytu odhaľovali, a taktiež bola pre nich pripravená „Zábava“. Ich úlohou bolo vytvoriť vlajku a erb ríše. Deti sa mali na čo tešiť. Robili rôzne zaujímavé činnosti ako pohybové, športové, tvorivé, poznávacie či sebapoznávacie. „Hravou formou sme sa snažili viesť deti k tvorivej aktivite, podporovať a rozvíjať záujem o čokoľvek nové. Každý, kto pracuje s deťmi, túži vidieť ich radosť pri riešení rôznych hravých úloh. Vytvorenie odtlačku vlastnej ruky zo sadry, futbalová show, zhotovenie jedinečných, originálne batikovaných tričiek, odhalenie tajomstiev ríše – to sú aktivity, pri ktorých sa nám to podarilo. Azda najviac všetkých zaujala návšteva jazdiarne a hipocentra v stredisku Hôrka na Zemplínskej šírave, kde si každý vyskúšal jazdu na  krásnych koňoch a spoločne sme  objavovali krásy Zemplínskej šíravy,“ povedala riaditeľka CVČ Kordeľová .

Druhý turnus sa niesol pod názvom „Leto pirátov“. Deti sa premenili na pirátov z lode Čierna perla. Prebehol „consulo pirato“ – pirátsky krst, skúška odvahy, lov rýb. Maľovali si kamene šťastia, zhotovili talizmany, hľadali stratený poklad a robili množstvo iných „pirátovín“. Všetko to absolvovali s obrovským nadšením. Výprava za poznaním ich priviedla do Zemplínskeho múzea i hrnčiarskej dielne. Celý týždeň im zbehol veľmi rýchlo, piráti spravili všetko to, čo si na začiatku tábora predsavzali.

„Deti odchádzali domov plní zážitkov, spomienok i krásnych  darčekov, ktoré  získali za  aktivitu a rôzne súťaže  počas týždňa," konštatovala riaditeľka CVČ Kordeľová.
CVČ uskutoční počas leta ešte niekoľko odborných sústredení.   „Čarovné paličky“ – je to týždeň plný tvorivosti a netradičných aktivít, kde deti nahliadnu do tajomstva paličkovania, „Tanečná show“ – ide o tanečné sústredenie tanečníkov i netanečníkov, spojená s tancom, hudbou a dobrou náladou, „Straťme sa v lese“ – mládežnici DEKA vo veku 15 – 30 rokov, budú objavovať krásu prírody.

„Centrum voľného času Strážske vďaka svojej činnosti zohráva významnú úlohu aj počas prázdnin, kedy sú brány škôl zatvorené. Tento fakt len zdôrazňuje významné postavenie školského zariadenia v prevenčnej činnosti, pretože práve v lete, v čase prázdnin a sladkého ničnerobenia majú deti a mládež oveľa viac voľného času a vytvára sa priestor na prvé experimentovanie s cigaretou, alkoholom, drogou, prípadne aj páchanie trestných činov," povedala riaditeľka CVČ Kordeľová.

                           Martina Králiková



Uverejnené: 26.07.2010 19:58:05 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.