files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Letná brigáda

200 eur za 30 minút denne. Pozor na falošné ponuky, ktoré sľubujú ľahko a rýchlo zarobené peniaze. Na internete sa ich nachádza oveľ viac než reálnych príležitosti.


Počas letných prázdnin sa študujúci snažia privyrobiť si na rôznych brigádach. Šancí je málo, a preto mnoho z nich ešte žiadnu prácu nevidelo ani len z ďaleka. Nie každý si môže vyberať podmienky za akých bude pracovať. Ťažké životné situácie nútia mladých ľudí k neľahkým rozhodnutiam. Niektorí by sa nikdy nepostavili za pokladňu v obchode, pre iných je nedôstojné obsluhovať v občerstveniach na Šírave, alebo oslovovať ľudí na ulici a nútiť ich k novému mobilnému operátorovi, či poistnej zmluve.

Študentský servis

Študenti sú častokrát vykorisťovaní a pracujú za minimum. Naletia na rôzne falošné ponuky, letia do zahraničia za prácou, kde na nich čaká niečo úplne iné ako bolo uvedené v podmienkach zmluvy, alebo na konci mesiaca neuvidia ani výplatu. ,,V minulom roku sme počas leta ponúkali prácu aj študentom, tento rok nie,“ hovorí zamestnankyňa pracovnej agentúry Universal employment agency v Michalovciach. Agentúra je zameraná na opatrovateľské služby, a preto krátkodobé brigády pre študentov nie sú práve vhodnými. Pobočku Študentského servisu nájdete aj na Nám. Osľoboditeľov 39. Hostesky, operatóri v call centrách, brigádnici na stavbách, pokladníci, vykladači tovaru zarobia za hodinu priemerne 3 eurá. Ešte horšie sú na tom pomocní upratovači, či čašníci na Šírave, čo vysvetľuje aj ich prístup voči zákazníkom. ,,V lete si majitelia naberú plno brigádnikov a správanie niektorých škodí dobrej povesti podniku, ktorý je počas roka na oveľa lepšej úrovní,“ hovorí stály zákazník.

Pozor na ružové okuliare

Dokonalou možnosťou ako si zarobiť je ísť za prácou cez kontakty, rodinné podniky alebo známych. Nájsť si vysnívaný job je takmer nemožné, netreba sa však nikdy vzdávať. Občas si treba zložiť ružové okuliare a pozrieť sa na svet, kde nie všetci majú rovnaké vyhliadky. Tak nastáva druhá možnosť – nájsť si prácu cez internet. Ostražitosť je na prvom mieste. Žiaden inzerát nie je taký úžasný, ako sa na prvé prečítanie zdá. Veľa peňazí za málo času? Nie!

Príklad falošnej ponuky: Predstavenie firmy, ktorej názov sa náhodne podobá na inú známu spoločnosť.

Dobrý deň: Som externým spolupracovníkom spoločnosti My Digest, ktorá pôsobí v oblasti internetovej propagácie reklamných letákov (česká spoločnosť s pôsobnosťou aj na Slovensku ). Ak spĺňate všetky podmienky, ktoré sú nutné pre prácu u nás (informácie nájdete v prílohe ), môžete začať pracovať. Ide o serióznu prácu (žiadny SPAM a pod.). Potrebný je však administratívny a manipulačný poplatok 4 eurá (viac v prílohe ), na náklady spojené s korešpondenciou. Tiež je nutné, aby ste mali možnosť prístupu na internet a počítač. Základný zárobok je cca. 200 eur až 300 eur za mesiac a časom môže byť vyšší. Vaša pracovná doba je ľubovoľná, stačí 30 min. denne a zárobok je dosť vysoký. Keď pracujete viac, tým je vyšší.
Popis práce: Budete kopírovať a rozosielať reklamné letáky My Digest záujemcom a hľadať ďalších pracovníkov na prácu pomocou inzerátov. Z práce budete dostávať pravidelnú províziu a za každého záujemcu ďalšiu finančnú odmenu. Presný popis a inštrukcie dostanete na e-mail po uhradení admin. poplatku a okamžite môžete začať s prácou. V našom systéme je už viac ako 2 200 spokojných klientov a stále pribúdajú ďalší. Stačí sa tomu venovať takú polhodinku denne a uvedený mesačný príjem máte istý.
Rada: Nikdy neposielajte nikam peniaze a pýtajte sa. Čím viac otázok položíte, tým skôr sa odhalí pravda. Tento ,,zamestnávateľ“ sa nakoniec priznal ku klamstvu. Aj jeho rovnakým spôsobom podviedli, a tak sa teraz snaží oklamať on druhých a zarobiť si na ,,administratívnych poplatkoch“, alebo skôr naivite ľudí.

Kde hľadať brigádu?

Vyberte sa priamo do ,,terénu“ a pýtajte sa. Ak nič nenájdete, jednoduchšie je hľadať doma na internete. Ponúkame vám zopár linkov na podobné webstránky.
www.brigada.sk, www.mojapraca.sk
www.profesia.sk, www.zones.sk, www.pracaponuka.sk.
Veronika Cholewová



Uverejnené: 27.07.2010 21:58:24 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.