files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa vo výbornom zápase zdolala Šaľu a v sérii vedie 1:0

Hádzanárky Iuventy Michalovce zvíťazili v prvom finálovom zápase národného play-off nad tímom HK Slovan Duslo Šaľa hladko o deväť gólov 35:26 (15:13) a vo finálovej sérii hranej na tri víťazné zápasy sa tak ujali vedenia 1:0. Druhý finálový duel sa odohrá opäť v Chemkostav aréne a to v nedeľu 13. mája o 10.30 hod.

V prvom polčase úvodného finálového duelu sa hrala zaujímavá hádzaná, v ktorej obaja súperi chvíľu ťahali zápas na svoju stranu. Prvý gól síce strelilo zásluhou Ráckovej Duslo, no bola to Iuventa, ktorej štart do duelu vyšiel lepšie. Po góle Wollingerovej v štvrtej minúte totiž viedla 3:1. Následne síce Šaľa vyrovnala dvoma gólmi v rade, no po presnej strele Rebičovej v desiatej minúte bolo 5:3 pre Iuventu. Tá dvojgólovým rozdielom viedla aj o minútu neskôr po ďalšom góle Rebičovej. Následne ale prišli tri góly Šale, ktorá sa tak v štrnástej minúte ujala vedenia 7:6. Michalovčanky ihneď zareagovali štvorgólovou šnúrou. Po nej viedli 10:7, no so zvratmi v prvom polčase ešte vonkoncom koniec nebol. Šaľa totiž vyrovnala troma gólmi v rade a po presnej strele Trochtovej v 25. minúte viedla 13:11. Hneď na to prišiel zo šalianskej strany nečakaný oddychový čas, ktorý viac pomohol Iuvente. Tá po štyroch góloch v rade vyhrala prvý polčas 15:13.

Michalovčanky si tesné polčasové vedenie udržiavali aj v prvých minútach druhého dejstva. Rozhodujúca pasáž duelu prišla na sklonku štyridsiatej minúty, kedy svojmu súperovi odskočili na štyri góly (21:17). Šaliansky tréner Michal Lukačín reagoval oddychovým časom, ktorý ale jeho zverenkám vôbec nepomohol. O štyri minúty neskôr totiž po góle Holešovej na 25:18 siahal po oddychovom čase opäť. Po jeho konci už ale dominovala na palubovke Iuventa. Tá natiahla svoj náskok až na desať gólov a udržala si ho až do samého záveru. Nakoniec zvíťazila 35:26 a v sérii tak vedie 1:0.

Iuventa Michalovce - HK Slovan Duslo Šaľa 35:26 (15:13)
Stav série 1:0
Pok. hody: 2/2 - 2/1. Vylúčené: 5 - 4. Rozhodovali: Brunovský a Čanda. Divákov:750.
IUVENTA: Muliková, Antičová - M. Holešová 9, V. Kišíková 3, M. Rebičová 8, Trúnková, Habánková 3, Janičičová, Holejová, Wollingerová 4/2, Holubová 1, Bajčiová, Fiľková-Trehubová 7, Čovičová.
HK SLOVAN DUSLO: Haládiková, M. Ladicsová, Krebsová - Trochtová 4, Rácková 4, B. Konigová 1, Pócsíková 2, Greštiaková, I. Bahýlová 1, N. Némethová 5/1, J. Vargová 2, Kurňavová, Tisajová 1, Klučková 3, Bujnochová 3.



Uverejnené: 12.05.2018 20:08:05
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.