files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

SUPERSONIC FESTIVAL v Sobranciach

To, že Zemplínska  šírava je tohto roku plná festivalov, to už viete. Možno ale neviete, že  takýto hudobný festival sa bude konať aj v Sobranciach. Už 1. augusta sa na sobranskom kúpalisku bude konať prvý ročník  SUPERSONIC FESTIVAL. Za symbolické vstupné, 1EURO, sa sem môžete prísť zabaviť aj vy. Baviť vás bude päť slovenských kapiel a svoje hudobné zastúpenie budú mať aj Sobrance. Celé podujatie sa koná v rámci projektu „Spolu dokážeme viac“. Predpoveď počasia sľubuje príjemné  teploty, takže určite ani vodná plocha bazénov neostane nedotknutá.        

                                         

Sobrančania sa v týchto dňoch tešia na nedeľu. Prípravy letného festivalu vyvrcholia 1.augusta o 16.-tej hodine na kúpalisku. Hudobné skupiny vystúpia v rámci projektu "Spolu dokážeme viac", ktorý finančne podporilo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR. Za realizáciu je zodpovedné Centrum voľného času Zvonček v Sobranciach. Na spolupráci sa podieľalo aj mesto v participácii s mládežníkmi z Klubu mladých pri Centre voľného času v Sobranciach.
 
Oficiálny začiatok hudobnej akcie je naplánovaný na nedeľné popoludnie. Príjemným prekvape-ním je miesto, ktoré organizátori zvolili. Kúpalisko istotne ocenia aj návštevníci. Predpoveď počasia zaručuje, že voda v bazénoch neostane nedotknutá. ,,Je to inovatívne podujatie pre mladých v čase prázdnin, pretože takýto festival sa v našom meste ešte nekonal a chceme ho realizovať pravidelne  každé leto,“ informovala nás Mária Cinkaničová, vedúca Klubu mladých pri CVČ Zvonček v Sobranciach.

Kapely

Keďže pôjde o prvý ročník festivalu netreba očakáva veľké hudobné hviezdy. Na pódiu sa predstaví päť slovenských kapiel. Sobrance budú prezentovať dve mládežnícke skupiny - Parting Mouth a Freedeggs, ktoré o sebe tvrdia, že hrajú punk rock/ pop punk. Dávku nezávislého rocku dostanú poslucháči od Parting Mouth. Košická kapela Power of flower je na hudobnej scéne od roku 2002. V nedeľu zahrajú vlastnú tvorbu, zmes rôznych štýlov a alternatívneho rocku. Ďalej si zahrá duo Sonicates z Bardejova a Humenčania, ktorí si vravia Bridegroom Surprise. Všetko sú to mladé kapely, ktoré na hudobnej scéne nepôsobia príliš dlho, s rovnako mladými členmi. Totožný počet ako hudobníkov bude zastúpený aj mladými výtvarníkmi zo Sobraniec a blízkeho okolia. Všetci prítomní vstúpia do prírodnej galérie okolo kúpaliska, kde si pozrú nielen ich tvorbu, ale i tvorivý proces. Po hudobných zoskupeniach sa zmocní tribúny tanečná hudba Dn Bio.

Na rozdiel od iných letných festivalov, pri tomto vám peňaženka ostane plná. Vstupné bude pre každého prístupné, len za 1 euro. Prvotným účelom nie je zárobok, ale obnovenie aktívnej spoluúčasti mladých ľudí na živote komunity v meste. ,,Cieľom festivalu je v prvom rade propagovať samotný projekt na verejnosti, zmysluplne využiť voľný čas mladých v čase prázdnin a v neposlednom rade prezentovať talentovaných mladých ľudí  prostredníctvom ich vlastnej tvorby, aby boli pozitívnym príkladom pre ostatných mladých ľudí na ich vlastnú sebarealizáciu,“ dodala Cinkaničová, ktorá srdečne pozýva všetkých mladých, ale i tých skôr narodených.
                       Veronika Cholewová

 



Uverejnené: 29.07.2010 09:51:16 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.