files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zranené koleno mu zmarilo vrchol sezóny, v novej by rád skúsil niečo iné

Iba traja odchovanci michalovského hokeja zakúsili v základnej časti sezóny 2017/2018 ľad najvyššej Tipsportligy. Zatiaľ, čo Radoslav Mesaroš odišiel po pôsobení v slovenskej dvadsiatke do materského klubu a Patrik Huňady po skončení v Detve do Martina, Peter Boltun odohral za HC Košice už tretiu celú sezónu v rade. O celej sezóne sa ale hovoriť celkom nedá, keďže šikovný center vypadol v jej najdôležitejšej časti. "Oceliarom" kvôli zraneniu nemohol pomôcť vo štvrťfinále play-off a iba z tribúny sa tak pozeral na vypadnutie svojho tímu s neskorším majstrom, Bankou Bystricou.

Vinníkom bolo koleno, ktoré si Boltun zranil v závere základnej časti. „Dostal som obyčajný „bodyček“, ktorého následky ale cítim ešte aj teraz. Koleno ma totiž stále bolí. Mám zapálené šľachy a takisto aj niečo s krížnym väzom. Je to však už oveľa lepšie ako na začiatku a tak verím, že sa dám čím skôr do poriadku, aby som sa mohol pripravovať na ďalšiu sezónu,“ konštatuje 25-ročný bývalý mládežnícky reprezentant Slovenska, ktorý už má dokonca aj päť štartov za slovenský olympijský výber. Ten sezónu z klubového pohľadu hodnotiť pozitívne nemôže. V Košiciach sa totiž pred jej začiatkom udiali v kádri výraznejšie zmeny. Tie ale potrebné výsledky nepriniesli, keďže „Oceliari“ opäť neprešli cez prvé kolo play-off. „Spokojný nemôže byť nikto. Ambície sme mali vyššie, žiaľ, opäť sme vypadli vo štvrťfinále play-off. Bolo to pre nás všetkých veľké sklamanie,“ konštatuje Peter Boltun, ktorý ale na druhej strane so svojou individuálnou sezónou spokojný bol. V základnej časti Tipsportligy dosiahol 26 kanadských bodov (10 gólov + 16 asistencií) a nebyť zranenia, atakoval by najlepšiu 30 bodovú lanskú sezónu. „Spokojný síce som, no mohlo to byť aj lepšie. Skoro som prekonal vlaňajšie štatistiky, žiaľ, prišlo spomenuté zranenie. V play-off som vôbec nehral, z čoho som smutný,“ dodáva Peter Boltun.

Peter Boltun strelil v sezóne desať gólov (foto TASR)

Hrať v útoku s Nagyom bola obrovská škola

Košice síce v play-off podľahli Banskej Bystrici hladko 1:4 na zápasy, no každý jeden duel v sérii bol vyrovnaný. „Rozhodovali maličkosti. Veľmi dôležitý moment sa odohral hneď v prvom zápase série, kde sme o víťazstvo prišli v samom závere, kedy Bystrica vyrovnala v power-play. Ak by sa tento zápas skončil v náš prospech, všetko mohlo byť inak. Banská Bystrica ale nakoniec získala aj titul, takže iba potvrdila dobrú formu z celej sezóny a takisto ukázala, že bola najlepšie pripravená na vyraďovaciu časť,“ konštatuje Boltun, ktorý časť sezóny odohral v útoku aj s najväčším košickým ofenzívnym klenotom Ladislavom Nagyom. „Ja som s ním hrával už aj vlani, takže sme si na seba zvykli. Ako pre centra bola pre mňa obrovská škola mať na krídle takéhoto hráča. Aj keď sme si na seba chvíľu zvykali, myslím si, že postupne sme sa spolu rozohrali a v jednej formácii nám to spolu klapalo,“ podotýka na margo spolupráce s Ladislavom Nagyom Peter Boltun.

V novej sezóne už košický dres zrejme neoblečie (foto hokej.sk)

Dukle fandil v baráži, v novej sezóne zrejme mimo Košíc

Jedného z troch odchovancov michalovského hokeja v základnej časti Tipsportligy zaujímali aj výsledky Dukly Ingema. Tá ako je známe triumfovala v celej prvej lige a následne v baráži bojovala o najvyššiu súťaž. „Ja si myslím, že chlapci odviedli v tejto sezóne kus dobrej roboty. Niektoré ich zápasy, hlavne v baráži, som sledoval aj na vlastné oči. Takisto som navštívil reprezentačný zápas s Lotyšskom. Čo sa týka vynoveného štadióna, je veľmi pekný a podľa mňa by patril v Extralige k najkrajším,“ uviedol Peter Boltun, ktorý štvrtú sezónu v Košiciach zrejme nezačne. „Rád by som skúsil niečo iné. Mojou prioritou je dať sa zdravotne do poriadku. Ďalší angažmán je momentálne v riešení, takže uvidíme, kde budem pôsobiť v ďalšej sezóne. V hre je najvyššia súťaž, ale aj zahraničie.“

Peter Brendza



Uverejnené: 18.05.2018 14:59:30 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.