files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Miroslav Ihnačák skautom HC Košice

Dlhoročný tréner michalovskej Dukly Miroslav Ihnačák, ktorý „vojakov“ viedol v štyroch dekádach, sa stal novým skautom HC Košice. Ako informuje oficiálna stránka „oceliarov“ jeho náplňou bude sledovanie mladých hráčov v košickom a prešovskom kraji.

Michalovskú Duklu Ihnačák viedol v sezónach (2011/2012, kedy bol odvolaný po 11. kole, celý čas v Michalovciach strávil v sezónach 2012/2013 a 2016/2017, v sezóne 2017/2018 bol odvolaný po 8. kole), okrem toho sa mal stať hlavný trénerom aj v sezóne 2014/2015, no vtedy uprednostnil ponuku rumunského Brašova. „Vyhľadávaním mladých talentovaných hokejistov sa chcem pričiniť o to,  aby košický hokej znovu napredoval. Sústrediť sa chcem na kategórie kadetov, dorastencov a juniorov, sledovať budem naďalej aj seniorský hokej.  Budúcnosť majú dobrí korčuliari, s hokejovým myslením a kvalitnou mentálnou výbavou,“ povedal skaut HC Košice Miroslav Ihnačák.

Miroslav Ihnačák na fotke s výkonným riaditeľom HC Košice Rastislav Rusičom (foto hc košice)

K novovytvorenému postu, akým klub až doposiaľ nikdy nedisponoval, výkonný riaditeľ HC Košice Rastislav Rusič uviedol. „Kedysi bol náš klub spádovou oblasťou najlepších hráčov od Liptova po Michalovce. Samozrejme, to súviselo najmä s tým, že vo federálnej lige pôsobili do rozdelenia spoločného štátu s Čechmi pravidelne iba tri tímy zo Slovenska. Vytvorenie pozície skauta je ďalším z krokov nášho klubu, ktorého cieľom je mať prehľad o talentovanej mládeži vo východnej časti našej krajiny. Až takmer 75 % všetkých slovenských registrovaných hokejistov sú chlapci do 20 rokov. Pri celkovej nízkej početnosti hokejistov si nemôžme dovoliť strácať talenty vo veku od 14 rokov. Potrebujeme ich zachytiť v systéme čo najviac, aby na konci z toho profitovala slovenská reprezentácia v každej vekovej kategórii. V osobe Miroslava Ihnačáka sme našli skúseného človeka s citom pre základné hokejové atribúty, ktorými sú herné myslenie hráča, ovládanie puku, korčuliarske zručnosti a chovanie sa v kolektíve. Samozrejme jeho výhodou sú kontakty v medzinárodnej skautskej branži, čo nám pomôže pri skladbe A-mužstva.“

Zdroj: hc košice



Uverejnené: 21.05.2018 09:54:12 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.