files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V MFK Zemplín spokojnosť so sezónou, v príprave aj proti West Ham United

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce majú za sebou tretiu sezónu v najvyššej súťaži. V nej sa im darilo herne aj výsledkovo. Zverenci trénera Antona Šoltisa síce zopakovali ôsmu priečku z lanskej sezóny, no dosiahli 41 bodov, čím prekonali maximum z predošlých dvoch sezón, v ktorých dosiahli 29 bodov.

 Navyše, Michalovčania bojovali až do posledných kôl o pohárovú Európu. Do baráže o Európsku ligu sa nakoniec dostala siedma Nitra, no na Zemplíne aj tak vládne so sezónou spokojnosť. „My sme spokojní. Družstvo opäť výkonnostne napredovalo a niektorí hráči ukázali obrovský potenciál, ktorý možno už aj prerástol najvyššiu slovenskú súťaž. Ide o mladých hráčov, ktorí majú futbalovú budúcnosť a je iba na nich, či sa posunú dopredu u nás, alebo budú hrať v zahraničí,“ skonštatoval na margo sezóny člen predstavenstva MFK Zemplín Michalovce Ján Sabol. Spokojný samozrejme bol aj tréner Anton Šoltis. „U mňa osobne vládne spokojnosť tak s hernou stránkou, ako aj s výsledkami. Dosiahli sme o dvanásť bodov viac, ako v minulej sezóne. Možno nám k tomu pomohla aj nadstavbová časť o udržanie sa, no musím podotknúť, že 41 bodov je zisk, v ktorý som ani nedúfal,“ podotkol michalovský lodivod, ktorý nedávno predĺžil zmluvu a pri Laborci tak začne tretiu sezónu, čím sa stane najdlhšie slúžiacim trénerom v najvyššej súťaži. „Naše výsledky sú aj vizitkou trénerského štábu. Vládne s nimi obrovská spokojnosť, takže sme radi, že tak tréner Šoltis, ako aj jeho asistent Jozef Majoroš, predĺžili zmluvy o ďalšiu sezónu,“ dodáva Ján Sabol, člen predstavenstva MFK Zemplín Michalovce.

Tréner Anton Šoltis je so sezónou spokojný

Zemplínčania sa po najúspešnejšej sezóne, ktorú si nakoniec nepredĺžili barážou o Európsku ligu, teraz rozpŕchli na dovolenky. Príprava na ich už štvrtú sezónu vo Fortuna lige začne v pondelok 11. júna. „Jej plán už máme pripravený. Ešte sú nejaké medzery v prípravných zápasoch. Už teraz môžem povedať, že sa v príprave stretneme s Trebišovom, Popradom, Liptovským Mikulášom, Humenným, kde by sme mali byť svedkami otvorenia nového štadióna, Lokomotívou Košice či maďarským MTK Budapešť. Čakáme ešte na vyjadrenie súperov z Poľska, Maďarska či Ukrajiny. Presné termíny zápasov budú známe až na začiatku prípravy,“ podotýka Anton Šoltis, ktorý sa teší ešte na jednu konfrontáciu. „Domáci zápas odohráme aj proti anglickému West Ham United do 23 rokov, ktorý bude na Slovensku na sústredení. Zápas by sa mal hrať v utorok 17. júla, teda štyri dni pred úvodným kolom ligovej súťaže.“  

Sadam Sulley je jeden z hráčov, o ktorých je v Michalovciach záujem

V kádri najvýchodnejšieho prvoligistu nastanú s určitosťou zmeny. „Máme viacerých hráčov na hosťovaniach. Určite končia Jankaukas, Niši či Tin Matič. Novú sezónu s nami nezačne ani Rus Šumejko. Na druhej strane, záujem máme o predĺženie spolupráce s útočníkom Kurminowskym a takisto aj Sadamom Sulleyom. Uvidíme, čo sa nám pri nich podarí vybaviť,“ uviedol k zmenám tréner Šoltis. Ten možno nebude mať k dispozícii aj niektorých zmluvných hráčov. O viacerých Michalovčanov je totiž záujem doma i v zahraničí. „Nejaké ponuky sú. Uvidíme, koho sa nám podarí predať a posunúť vyššie. Podľa toho sa budú odvíjať aj príchody do kádra,“ pokračoval Anton Šoltis. Na jeho slová nadviazal aj Ján Sabol. „Sme klub, ktorý musí aj predávať hráčov. Máme nejaké ponuky a v prípade adekvátnej ceny sme ochotní hráčov pustiť, aby futbalovo napredovali.“

Administratívne časti budovy futbalového štadióna čaká cez leto prestavba  

Okrem možnej prestavby kádra nastane na michalovskom štadióne aj prestavba v inom smere. „Konkrétne v administratívnej časti budovy, kde dôjde k rekonštrukcii kancelárii, chodieb, ale aj Press centra či VIPky. Takisto musíme zriadiť aj rozcvičovňu pre hosťujúcich hráčov. Všetko to pôjde z financií, ktoré sme dostali ešte vlani na vyhrievaný trávnik. K zmene dôjde aj na tkz. "bé ihrisku", kde sa vymení podklad, na ktorý pôjde nová umelá tráva,“ uviedol k zmenám na štadióne Ján Sabol.

Peter Brendza



Uverejnené: 22.05.2018 19:03:37 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.