files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Michalovskom okrese pokračuje epidemický výskyt osýpok

V Michalovskom okrese, konkrétne v obci Drahňov, pokračuje epidemický výskyt osýpok. Najnovšie sa tam potvrdili dva nové prípady. TASR informoval hlavný hygienik SR Ján Mikas.

"Dňa 29. mája boli laboratórne potvrdené ďalšie dva prípady osýpok v okrese, ktoré sú v epidemiologickej súvislosti s tými predchádzajúcimi. Chorí sú hospitalizovaní na infekčnom oddelení," priblížila Daša Račková z Úradu verejného zdravotníctva SR (ÚVZ) s tým, že v spomínanej obci evidujú od 7. do 30. mája celkovo 13 prípadov osýpok, z toho tri sú importované z Veľkej Británie. "Ostatné sú domáce prípady v epidemiologickej súvislosti. Päť ochorení bolo laboratórne potvrdených. Ide o osoby vo veku desať až 19 rokov," doplnila.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Michalovciach podľa jej ďalších slov naďalej pokračuje vo vykonávaní príslušných protiepidemických opatrení na zabránenie šírenia osýpok. "Pacientom bola nariadená izolácia a očkovanie u všetkých vnímavých osôb, ktoré s chorým prišli do priameho kontaktu," upozornila. Na infekčnom oddelení michalovskej nemocnice bolo k štvrtkovému ránu hospitalizovaných desať pacientov. "Niektorí už boli v minulých dňoch prepustení domov, niektorí budú dnes. Predpokladáme, že počet pacientov, ktorí vykazujú prejavy osýpok, môže ešte vzrásť," uviedla pre TASR Jana Fedáková zo spoločnosti Svet zdravia, ktorá nemocnicu prevádzkuje. Podľa jej slov sú kapacity oddelenia zatiaľ dostatočné. Račková ďalej uviedla, že ÚVZ SR zároveň naďalej pozorne monitoruje epidemiologickú situáciu vo výskyte osýpok na Slovensku aj v Európe a v prípade zmeny v epidemiologickej situácii okamžite prijíma všetky potrebné opatrenia. "Verejnosť pravidelne informujeme o aktuálnej epidemiologickej situácii," dodala. Prípady osýpok na Slovensku ÚVZ SR nahlási do Európskeho systému rýchleho varovania. O prvých prípadoch zavlečenia osýpok na dolný Zemplín ÚVZ SR informoval na začiatku tohto týždňa.

TASR (foto TASR)



Uverejnené: 31.05.2018 11:16:20 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.