files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V michalovskej nemocnici otvorili ambulanciu všeobecného lekára pre dospelých

V nemocnici Svet zdravia Michalovce pribudla ďalšia nová ambulancia. V týchto dňoch tam otvorili ambulanciu všeobecného lekára pre dospelých, ktorá v areáli nemocnice chýbala dlhé roky.

„V ambulancii pacientom poskytujeme jednak komplexnú starostlivosť, ktorá sa týka prevencie, ale tiež aktívne spolupracujeme so špecialistami v oblasti liečebnej starostlivosti či so sociálnymi zložkami,“ hovorí lekárka ambulancie MUDr. Katarína Varechová. Ošetrenie bežných, napríklad chrípkových ochorení, preventívne či pracovné prehliadky, odbery krvi, očkovanie na tetanus, záškrt alebo chrípku, manažment pacienta s vysokým tlakom krvi či evidencia práceneschopnosti. Aj tieto výkony patria podľa Varechovej medzi najčastejšie, ktoré ambulancie všeobecného lekára pre dospelých poskytujú pacientom. „Pacienti tiež do ambulancie často chodia aj kvôli podaniu muskulárnych a venóznych injekcií alebo predpisu liekov i na kódy iných lekárov. Vydávame tiež rôzne potvrdenia, ktoré pacienti potrebujú napríklad na získanie vodičského či zdravotného preukazu, sociálneho príspevku, pri nároku na opatrovanie alebo na invalidný dôchodok,“ vysvetľuje Varechová.

Na preventívne prehliadky v ambulancii plánujú vyhradiť jedno popoludnie v týždni tak, aby chorí ľudia neprichádzali do kontaktu so zdravými. Pacienti tiež majú možnosť dohodnúť si v určené dni vopred termín vyšetrenia alebo si objednať recept dlhodobo užívaných liekov. Lekári sú navyše pacientom popoludní k dispozícii dlhšiu pracovnú dobu, a to v stredu až do 17:30 h a v ostatné dni do 15:30 h. Nová všeobecná ambulancia pre dospelých má zmluvný vzťah so všetkými zdravotnými poisťovňami a k dispozícii je pacientom aj wi-fi pripojenie. Mladý zdravotnícky tím ambulancie sa tiež chystá využívať rôzne elektronické služby pre zdravotníctvo, aby pacientom napríklad uľahčil objednávanie. Ambulancia sa nachádza v nemocničnom pavilóne A (bývalý internistický pavilón) na druhom poschodí. Otvorená je v stredu od 10:00 h do 17:30 h, v ostatné dni od 8:00 h do 15:30 h. Kontaktovať ambulanciu možno na čísle 056/641 6822.



Uverejnené: 06.06.2018 14:02:48 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.