files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Chorých na osýpky v regióne dolného Zemplína opäť pribudlo

Chorých na osýpky v regióne dolného Zemplína opäť pribudlo. K pondelku tam evidujú 27 prípadov, počet laboratórne potvrdených zostáva na rovnakej úrovni (11). Ako TASR informovala hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR Daša Račková, 24 ochorení bolo v obci Drahňov, ďalšie evidovali vo Falkušovciach a Strážskom v Michalovskom okrese a jedno aj v obci Baškovce v Sobranskom okrese.
"U všetkých boli zaznamenané klinické príznaky, bez vážnych komplikácií," spomenula s tým, že hospitalizovaných bolo spolu 23 pacientov. Čo sa týka zdravotného personálu v michalovskej nemocnici, podľa Račkovej tam pribudlo jedno ochorenie. "K pondelku 11.6. sú evidované tri profesionálne ochorenia u zdravotných sestier infektologického oddelenia," priblížila. Jana Fedáková zo spoločnosti Svet zdravia, ktorá nemocnicu prevádzkuje, pre TASR povedala, že dve sestry, ktoré na osýpky v minulých dňoch ochoreli, boli v detstve zaočkované podľa vtedy platného očkovacieho kalendára. "Medzi rokmi 1968 a 1985 však bola na základe informácií z ÚVZ SR používaná vakcína, ktorá bola menej stabilná a po zaočkovaní sa nemuselo vytvoriť u človeka dostatočné množstvo protilátok. U tretej sestry vzniklo zatiaľ iba podozrenie na osýpky, klinické prejavy ochorenia sú nevýrazné a čakáme na výsledky laboratórnych testov," vysvetlila s tým, že doteraz preočkovali vyše 80 zamestnancov nemocnice a v súčasnosti by mali byť všetci pracovníci infektologického oddelenia chránení.

Podľa jej ďalších slov evidovali k pondelkovému ránu na infektologickom oddelení 16 hospitalizovaných pacientov s podozrením na osýpky. "Ochorenie prebieha s relatívne vysokými teplotami, bolesťami hlavy, pridružený je kašeľ, bolesť brucha, u niektorých pacientov svrbenie," priblížila. Račková spomenula, že na Slovensku doteraz zaznamenali 34 suspektných ochorení, z toho 14 laboratórne potvrdených, 17 pravdepodobných a pri troch pacientoch diagnózu osýpok vylúčili.

TASR



Uverejnené: 11.06.2018 19:09:33 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.